Index Vakbarát Hírportál

Fergusonnak ciki lett Moyes égése

2014. április 25., péntek 11:47

A Manchester Unitedtől kedden kirúgott David Moyest bántja, hogy elődje, Sir Alex Ferguson elfordult tőle, miután a csapat eredményei egyre rosszabbak lettek.

Ferguson maga választotta utódjának a skót trénert, egy ideig ki is állt mellette, ez szűnt meg az elmúlt hetekben, ahogy a United szezonja egyre katasztrofálisabbra fordult - írják az angol lapok. A klubot huszonhat évig irányító, és 13 bajnoki címmel visszavonuló szakember állítólag azután távolodott el Moyestól, hogy egyértelművé vált, el kell őt távolítani a posztról.

A kirúgott tréner több forrás szerint azért is dühös a klubra, mert csak azután rúgták ki, hogy biztossá vált, nem indulhatnak a Bajnokok Ligájában. Volt egy záradék a szerződésében, ha ez történik, egyéves bérével, akár azonnal is meneszthetik. Így 4,5 millió fonttal megúszta a klub. Moyesszal egyébként hatéves szerződést kötöttek tavaly nyári kinevezésekor, ami összesen 30 fontot ért.

Közben megszólalt a Moyes által nem favorizált egyik segédedző, René Meulensteen is, aki azután hagyta el a klubot, hogy az új menedzsernek nem volt szüksége Ferguson jól bejáratott stábjára. Pontosabban Moyes kirúgta őt, helyére hozta a saját emberét. Meulensteen szerint Moyes csak magát okolhatja a történtekért, az Everton után nem készült fel arra, mekkora feladat a Manchester Unitedet irányítani, és az új segítők szerződtetése sem volt különösebben jó ötlet.  

„Egy sikeres csapatot vett át, melynek több jó éve is volt, minden a helyén volt. De David semmilyen tanácsot nem fogadott meg az akkori stábtól. Ragaszkodott a saját elképzeléseihez, ehhez minden joga meg is volt, de azt hiszem, ez az egész visszafelé sült el, a csapat teljesítménye tükrözte, mi zajlott a háttérben" - véli Meulensteen, aki később az Anzsi Mahacskala és a Fulham vezetőedzője is volt egy darabig, de mindkét helyről menesztették. 

Rovatok