Index Vakbarát Hírportál

Az év vicce: a Barca vinné Özilt

2014. április 25., péntek 11:35

Szerdán jelentette be a FIFA, hogy a fellebbviteli procedúra lezárultáig felfüggeszti a Barcelona kitiltását az átigazolási időszakból, miután beismerte, hogy a nyári időszak július 1-i kezdetéig nem tudnának végezni a teljes folyamattal.

Ez után indultak meg az őrült találgatások, hogy az ajándékba kapott nyári igazolási lehetőség alatt ki mindenkit venne meg a Barcelona: köztük van Mesut Özil, az Arsenal német irányítója is.

Özil tavaly nyáron igazolt a londoni klubhoz 50 millió euróért a Real Madridtól, ám mielőtt 18 millióért megszerezte volna őt a Madrid még 2010-ben, a Barcelona is versenyben volt érte - végül egy évvel később Fábregast vették meg, pont az Arsenaltól.

Özil az angoloknál nem váltotta meg a világot, hiába kezdte jól a szezont, a végére beleszürkült a csapatba, ráadásul sérülés miatt is ki kellett hagynia pár meccset. Jelenleg négy gólnál és nyolc gólpassznál jár a bajnokságban, inkább utóbbi a baj, hiszen felnőtt karrierjében először maradhatna egy idény végére 10 assziszt alatt.

Az sem egészen érthető, hogy mihez kezdenének vele a Barcelona játékrendszerében, ugyanis egyáltalán nem olyan sokoldalú, mint mondjuk Iniesta, viszont nem tud annyira hátul játszani, mint Xavi vagy Busquets. De a hírek szerint 30 millió eurót fizetnének a németért.

Segítheti viszont az üzletet, hogy a Barcelona mindig is jó kapcsolatot ápolt Arsene Wengerrel és az Arsenallal, hiszen tőlük jött Fábregas mellett Alex Song, Thierry Henry, Marc Overmars és Emmanuel Petit is.

Özilnél sokkal reálisabb felvetés, hogy kapussal, védővel és egy szélsővel erősítenének a katalánok. Victor Valdes helyére vagy a már sokat emlegetett Mar-Andre ter Stegen érkezhet, vagy akár Thibault Courtois, aki ugyan az Atlético Madridban véd, de a Chelsea-hez köti szerződés. A német a sokkal valószínűbb, állítólag már alá is írt.

Elég sok védőt is emlegetnek, David Luiz már tavaly is célpont volt, de Jan Vertonghen és Mats Hummels neve csak idén került elő, mint ahogy Javi Martinezé is. A támadósorban komoly gond nincs, amíg Messi, Neymar és Iniesta is a csapatban van, de Marco Reus melléjük is beférne - vélhetően Fabregas kárára.

A transfermarkt adatai szerint az ő együttes piaci értékük 196 millió euró, de ennyit nyilván nem fognak költeni, hiszen sem négy védőre, sem két kapusra nincs egyszerre szükségük.

Rovatok