Index Vakbarát Hírportál

Giggsnek az első megvan, kiütéssel kezdett

2014. április 26., szombat 20:20

A David Moyes menesztése után a szezon utolsó négy mérkőzésére vezetőedzőnek kinevezett Ryan Giggset óriási ünneplés fogadta a Norwich elleni mérkőzésen az Old Traffordon. Többen a 40 éves szélsőt támogató transzparenseket emeltek fel, mikor a kezdés előtt megjelent.  

Az első komolyabb lehetőség Welbecké volt a 13. percben, a tizenhatoson belül kapott labdát, a rövidbe akart bombázni, a vendégek kapusa végett. A United uralta a mérkőzést, jóval többet támadtak, komoly helyzetekig viszont nem sikerült eljutni, elől hiányzott a jó befejezés. A szünet előtt még Valenciának volt egy erős lövése, ezt is védte a vendégek kapusa. Úgy nézett ki, hogy marad a 0-0 a szünetig, azonban 41. percben büntetőt kapott a United, ezt Rooney bevágta. 

A szünet után is ő talált be, elindult a tizenhatos előtt, tologatta a labdát, aztán a hosszúba tekert laposan, a labda a kapufáról pattant be, már 2-0 volt.

Rooney's Goal - Manchester United vs Norwich City 2-0 ~ 26/04/2014 ~ HD

Maradt támadásban a United, néhány percen belül újabb gólokat szerezhettek volna, megvoltak a gyors támadások, melyeket Ryan Giggs kért játékosaitól a kinevezése utáni sajtótájékoztatón. 

Matát csereként küldte be a második félidőben, nem sokkal később ő is betalált, a télen érkezett spanyol az ötösnél belsőzött a kapuba, már 3-0 volt az állás a 63. percben.

Juan Mata Goal - Manchester United vs Norwich City 3-0

Tíz perccel később neki is meglett a dupla, Valencia kapu elé lőtt labdájába beletette a fejét. A United még 4-0-nál is hajtott, az utolsó negyedórát is végigtámadták, de több gólt már nem szereztek, Hernandez is elszórakozott egy ziccert. 

Giggs és stábja győzelemmel kezdett, három mérkőzésük van még, aztán elég valószínűnek tűnik, hogy Louis Van Gaalra bízzák majd a csapat irányítását. 

Rovatok