Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo góljánál csak Ronaldo gólja szebb

2014. április 26., szombat 21:59

A Real két óriási Cristiano Ronaldo-góllal és két hátvéd fejesével verte az Osasunát 4-0-ra. A Madrid már a második a spanyol bajnokságban.

A Real szerdán a Bayern München elleni BL-győzelemmel jelezte, hogy jó formában van. A bajnokság 16. helyezettje, az Osasuna ellen is nagy kedvvel kezdett a Madrid. A 6. percben már vezetett is, a sérülése miatt két bajnokit is kihagyó Cristiano Ronaldo 25 méterről óriási gólt lőtt. A kissé kimozduló Andrés Fernandéz kapusnak esélye sem volt Ronaldo levegőben megtörő bombájánál, ami védhetetlenül ment a hosszú sarokba.

Ronaldo első bombája az Osasunának

A 22. percben Ramostól indult akció, a jobb szélen Ronaldo futott el, beíveléséről azonban kicsit lemaradt a felsprintelő hátvéd, nem tudta pontosan elfejelni. A páros később is szép, de eredménytelen figurát mutatott be. Ronaldo állt oda egy szabadrúgáshoz a kapuval szemben. Mindenki lövést várt tőle, ő azonban a kapu felé induló Ramos elé pördített. A hátvéd kapáslövése a kapu fölé szállt.

A félidő végén Modric is próbálkozott messziről, de az Osasuna-kapus rajta volt a lövésen. Újra góltól mentette meg csapatát.

Ronaldo második gólja az Osasunának

Melyik volt CR nagyobb gólja?

  • 2601
    Második
  • 554
    Első

A második félidő elején is volt egy Modric-lövés, de az még kaput sem talált, az 52. percben viszont újra Ronaldo villant, a bal szélről befelé húzódott, majd hirtelen kapura fordult és húsz méterről, izomból kilőtte a hosszú felsőt, Andrés Fernandéz ezúttal is hiába vetődött. Az utoljára március 29-én betaláló Ronaldónak ezt volt a 30. gólja a bajnokságban.

A 60. percben már 3-0-ra vezetett a Real, az egész meccsen sokat dolgozó és felfutó Ramos érkezett jó ütemben Di María beadására és a kapuba fejelt. Az előny már Carlo Ancelotti edzőnek is elég volt, ezért lehozta Ronaldót is, pihenteti kulcsembereit a kedd BL-visszavágóra.

A Real ezután vissza is vett egy kicsit  tempóból, de az Osasuna nem jelentett különösebb veszélyt. A 83. percben azért Carvajal a védők mögé jó ütemben bemozdulva még szerzett egy fejesgólt.

A győzelmével a Real feljött a spanyol bajnokság második helyére, egy ponttal előzi meg a Barcelonát. Az első helyen álló, 85 pontos Atlético Madridnak három pont előnye van.

Primera División, 35. forduló:

Getafe-Málaga 1-0 (1-0)
Granada-Rayo Vallecano 0-3 (0-0)
Real Madrid-Osasuna 4-0 (1-0)
Real Betis-Real Sociedad 0-1 (0-0)
pénteken játszották:
Elche-Levante 1-1 (0-0)

A Real Betis kiesett a Primer Divisiónból.

Rovatok