Index Vakbarát Hírportál

A Real 30 perc alatt lemosta a Bayernt: 0-4

2014. április 29., kedd 23:02

BL-döntőt játszik 12 év elteltével a Real Madrid, mert az elődöntő visszavágóján 4-0-ra legyőzte a Bayern Münchent. Cristiano Ronaldo a Bajnokok Ligája gólrekordere lett.

Megvan a szezon első BL-döntőse, a Real a madridi meccs 1-0-ja után idegenben simábban verte a németeket, és 5-0-s összesítéssel jutott tovább.

Hasonlóan próbált kezdeni a Bayern, mint Madridban, de azonnal látszott, hogy a Real a gólelőny tudatában, és annak tudatában, hogy egy müncheni góllal eldöntheti a párharcot, sokkal bátrabban és jobban fog játszani. Nem volt meggyőző, sem elég pontos, sem elég gyors Pep Guardiola csapata.

A 16. percben meg máris nagy bajba került: Modric szögletét Ramos a kapuba stukkolta, Neuer foghatta volna, ha lábbal próbálkozik, de kézzel nem ért le a labdára, 0-1.

Ramos első fejese

Három gól kellett volna a Bayernnek, de csak négy percig: Di Maria szabadrúgását Pepe középen megcsúsztatta, Ramos újra bólintott, 0-2. Ez már védhetetlen fejes volt, ami eldöntötte mindent - a németeknek 4 gól kellett volna.

Ramos második fejese

A Real pedig még kontragólt sem lőtt, de csak a 30. percig. Rajzolni való visszatámadás volt, Bale gurított önzetlenül a teljes ziccerben érkező C. Ronaldóhoz, aki Neuer keze alatt berúgta szezonbeli 15. BL-gólját. Abszolút rekord, Messi és Altafini 14-14 találatát döntötte meg a portugál, és gólöröménél azonnal mutatta is mindezt. 0-3 után végképp minden eldőlt.

Cristiano Ronaldo 15. BL-gólja

Mint ahogy pár perc múlva az is, hogy egyik kulcsembere nélkül lesz a fináléban a Madrid. Xabi Alonso a középpályán hátulról becsúszott Schweinsteigernek, egyértelmű sárga, lapjai összegyűltek, nem játszhat május 24-én Lisszabonban. Jó nagy marhaság volt ekkora előnynél.

A második félidőt le sem kellett volna játszani, elég lett volna annak hosszabbítását, amikor Cristiano Ronaldo sorfal alatti szabadrúgással szerzett gólt, 0-4. Nagyon okos volt, Ronaldinhót, Rivaldót, a módszer mestereit idézte. 

Bayern-Real 0-4

A Bayern amúgy becsületből rakkolt a szünet után, a Real meg már a vasárnapi bajnokin járt fejben, hogy ott is nyerjen, és továbbra is versenyben maradjon a triplázásért: a kupát már megszerezte, a bajnokságban csak az Atletico van előtte, a BL-döntőben a Chelsea-vel vagy épp az Atleticóval játszik 10. BEK-, illetve BL-trófeájáért, spanyolul a Decimáért (Tizedikért). (A Chelsea-Atleti elődöntő 0-0-ról indul szerdán.)

A Bayern sosem kapott ki ennyire európai kupameccsen, Guardiola természetesen szintén nem. Carlo Ancelotti Madrid-tréner karrierje negyedik BL-döntőjén harmadik győzelmére készülhet, ha megcsinálja, ő lesz a Bajnokok Ligája első háromszoros nyertes edzője.

C. Ronaldo végül 16 gólra javította a BL-szezoncsúcsot, és még van hátra egy meccse. Ő 2009 után mehet újra a BL-serlegért, eddig a Manchester Uniteddel egyszer nyert, egyszer, legutóbb, veszített.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Bayern München (német)-Real Madrid (spanyol) 0-4 (0-3)
gól: Ramos (16., 20.), Ronaldo (34., 90.)

Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel.

Rovatok