Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal jön a MU-hoz, de Giggsék se mennek?

2014. április 29., kedd 20:39 | aznap frissítve

A holland és az angol lapok is egyre valószínűbbnek tartják, hogy a nyári világbajnokság után Louis van Gaal veszi át a Manchester United irányítását, ahol most a játékosedző Ryan Giggs, és korábbi játékostársai irányítanak a szezon végéig. 

A De Telegraaf most azt írja, mindkettő megvalósulhat az ősztől. A holland válogatott szövetségi kapitányával már javában tárgyal a MU-vezetőség, az edzői stábokkal kapcsolatban viszont egyelőre nincs egyetértés. Van Gaal hozná a sajátjait, a klubnál meg ragaszkodnak ahhoz, hogy a legendás 1992-es évfolyam, azaz Giggsék is érintettek legyenek a munkában. 

A lap szerint a holland szakember ötfős stábbal érkezne, köztük a korábbi Bajnokok Ligája-győztes Patrick Kluiverttel, aki futballistaként az Ajaxban, a Barcelonában és a Milanban is megfordult. A dolog állítólag azon múlik, hogy a hátralévő mérkőzéseken hogyan teljesít majd a Giggs, Scholes, Phil Neville és Nicky Butt alkotta stáb. A jó kezdés már megvan, a Norwich elleni mérkőzést 4-0-ra nyerték meg. Az is meglehet, hogy köztes megoldást találnak majd, van Gaal emberei mellett Giggséket is alkalmaznák.

Érthető, hogy a United miért nem akar egy teljesen új stábot. A tavaly nyáron szerződtetett és azóta kirúgott David Moyes ugyanis a saját embereit hozta, nem kellettek neki Alex Ferguson bejáratott edzői, ami szerepet játszhatott a kudarcában. 

Az ügyben amúgy Sir Alex Ferguson is megszólalt a napokban, egy adománygyűjtő rendezvényen azt mondta, Ryan Giggs megfelelő ember lenne a munkára, mert már több mint húsz éve a klubnál van. 

Rovatok