Index Vakbarát Hírportál

Elviszem Balotellit a vb-re, de viselkedjen

2014. április 30., szerda 21:52

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya Cesare Prandelli szeretné elvinni Mario Balotelli a brazil futball-világbajnokságra, de nem tartja pótolhatatlannak a csatárt.

Prandelli szerint Balotellinek mind a pályán, mind azon kívül több tiszteletet kéne mutatnia. Ha ezt teljesíti, akkor van esélye játszani a válogatottban. Balotelli akkor balhézott legutóbb, amikor a Milan a Romától kikapott 2-0-ra, nekitámadt egy őt kritizáló tévésnek. is.

„A brazil vb-n senkinek sincs helye a kezdő tizenegyben. Elviszem Balotellit, de tiszteletet kell mutatnia, és le kell nyugodnia" – mondta a kapitány.

„Amikor Mario Olaszországért játszott, sohasem volt fix kezdő. Mindig szüksége volt egy kis motivációra, de ha ezt megkapta, akkor belejött, és a megfelelő módon cselekedett. Mario 14 gólt lőtt a szezonban, nincs miért félni, de akkor is kell egy B, sőt egy C terv is.  Örülök, hogy van néhány alternatívám. Nem sokkal korábban, senki nem tűnt annak, de most már van egy Mattia Destrónk és egy Ciro Immobilénk" – nyilatkozta Prandelli.

Olaszország az első vb-meccsét Angliával játssza június 14-én, Manausban.

Rovatok