Index Vakbarát Hírportál

Simeone oktatta Mourinhót: 1-3, Atleti BL-döntős

2014. április 30., szerda 23:09 | aznap frissítve

Az Atletico Madrid játszik a Real Madriddal a Bajnokok Ligája döntőjében május 24-én: Diego Simeone csapata 3-1-re verte Londonban a Chelsea-t, fordított, így találkozhat Cristiano Ronaldóékkal.

Az első meccs Madridban 0-0 lett, így abszolút fiftifiti volt a továbbjutás a szerda esti meccs előtt. A Chelsea jól is kezdett, az Atleti-nevelés Fernando Torres az első félidő közepén megszerezte a vezetést a Chelsea-nek: közeli lövése egy védőn megpattanva ment be, 1-0.

Az Atleti most sem tört meg, ment tovább, hiszen ezután is ugyanúgy egy gól kellett neki a továbbjutáshoz. Juanfran visszakanalazott egy labdát, Terry nem tudott beleérni, így Adrián - bár nagyon gyatrán földre rúgta - bepattant a hálóba közeli lövése, 1-1.

Atleti-továbbjutással fordultak a csapatok, így Mourinho lépett is, az 53.-ban behozta a védő Cole helyére Eto'ó-t. Nem telt el hét perc, a csatár büntetőt csinált, megrúgta Diego Costát a 16-oson belül, egyértelmű büntető. A sértett a léc alá lőtte, 1-2.

Innen már két gól kellett volna a Chelsea-nek, Mourinho - jó edzőhöz méltóan - lépett is, hozta az újabb csatárt, Demba Bát, de ez sem segített. Arda Turan fejelt lécet, a labda pont hozzá pattant vissza, és másodjára a kapuba gurított, 1-3.

Chelsea-Atletico 1-3

Mourinhónak 3 gól kellett volna szűk 20 perc alatt, nem tudott ennyit lőni a csapata, így az Atletico jutott tovább a meccs eredményével összesítésben is, 3-1-gyel. Mourinho annyit nyilatkozott: az Atletico jobb volt, és megérdemli a döntőt.

Diego Simeone 40 év után vezette BEK-, illetve utódja, BL-döntőbe az Atleticót. 1974-ben döntetlent játszottak a Bayern Münchennel, majd - akkor még megismételték ilyenkor a meccset -, 4-0-ra kikaptak.

2000 óta először jön össze teljes spanyol döntő a BL-ben, akkor egyszer volt, először, és mostanig utoljára. Akkor szintén ott volt a Real, és 3-0-ra verte a Valenciát. Május 24-én, Lisszabonban kiderül, mi történik most.

A két csapat ötödször találkozik a szozonban: szeptemberben a Bernabeu-ban bajnokin az Atleti nyert 1-0-ra, ezév elején, a Spanyol Kupában a Real simán nyert otthon és idegenben is, majd a bajnoki visszavágóján, nagy meccsen játszottak 2-2-t legutóbb. 2 Real-siker, 1 Atleti-győzelem, 1 döntetlen az eddigi állás.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Chelsea (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 1-3 (1-1)

gól: Torres (36.), illetve Adrian (44.), Costa (60., büntetőből), Turan (72.)

Továbbjutott: az Atlético Madrid, 3-1-es összesítéssel.

Rovatok