Index Vakbarát Hírportál

A Sevilla a 94. percben ejtette ki a 0-2-ről fordító Valenciát

2014. május 1., csütörtök 23:33

Elképesztően drámai mérkőzést játszott a Valencia és a Sevilla az Európa Liga elődöntőjének visszavágóján.

A hazaiak 0-2-ről indultak, így kisebb fajta csoda kellett tőlük, hogy a Basel elleni 0-3-as fordítást majdhogynem lemásolva az elődöntőben is esélyük legyen a továbbjutásra. Nos, a csodához még fél óra sem kellett nekik, miután Feguli megpattanó lövésével és Jonas fejese után Beto öngóljával 26 perc alatt visszajött 2-2-re.

Valencia vs Sevilla 3:1 gól összefoglaló

Miután egyenlítettek összesítve, kicsit megpihentek, de nem akartak egy újabb hosszabbítást, így folyamatosan nyomás alatt tartották a Sevillát, ami meg is roppant a 70. percben. Ekkor Mathieu elé pattant a labda, a francia védő nem habozott, bevágta, a továbbjutás határára juttatva csapatát.

A folytatásban is inkább a Valencia irányított, és egészen a 93. percig úgy tűnt, hogy valóban képes két hatalmas fordításra egymás után. A szerb játékvezető viszont nem 3 percet hosszabbított, hanem 5-öt, a Sevilla pedig ha az utolsó pillanatban is, de jól hajrázott.

Stephanie Mbia lett a hős, egészen közelről, egy csúsztatás után fejelhetett. Iszonyatos erővel helyezte a kapufa alá a labdát, a meccsen több bravúrt is bemutató Diego Alves reflexei viszont ehhez már kevesek voltak. A Valencia még a kapus és egy védő kivételével felküldött mindenkit a felezővonalhoz a középkezdésnél, de két passz után lefújták, így már nem volt idejük semmire.

A Sevilla a 2007-es és 2008-es sikere után újra ott az EL-döntőben, ahol a Benfica lesz az ellenfelük.

Az a Benfica, amely kilenc emberrel szenvedte ki a 0-0-t és a továbbjutást a döntő helyszínén, a Juventus Stadionban. A hazaiak Enzo Perez kiállítása után a 67. perctől emberelőnyben játszottak, majd amikor Pogba arcon ollózta Ezequiel Garayt a hajrában, a portugálok már nem tudták lecserélni, így kettős emberhátrányba kerültek.

A nagy helyzetek végig a Juventusnál voltak, de igazán komoly veszélyt csak ritkán jelentettek, de mindig volt egy utolsó ember a vonalon, aki menteni tudott, mint például Luisao Arturo Vidal közeli, földről felpattanó fejesénél is. Vagy éppen a remek lestaktika mentette meg a portugálokat - Osvaldo hiába talált kapuba a 81. percben, a beadást indító Pogba már lesen volt előtte.

Juventus vs Benfica 0-0 összefoglaló

A hajrát a Juventus egyre kevésbé bírta idegekkel, egy Benfica-ápolás alatt például a padon ülő Mirko Vucsinicsnél szakadt el a cérna, csúnyán összementek a már lecserélt Lazar Markoviccsal, ki is állították mindkettőt az oldalvonal mellől. A szerb járt rosszabbul, neki ugyanis a döntőt kell kihagynia, miután a Juventus egyetlen gólt sem lőtt, ezzel pedig az olasz csapat 2003 után továbbra sem jut el egy nemzetközi kupa döntőjéig. Pedig idén hazai pályán próbálkozhattak volna, ezért is volt annyira fájó nekik a kiesés.

A már portugál bajnok Benfica 2013 után újra próbálkozhat az Európa Liga döntőjében, tavaly a Chelsea verte őket, fenntartva Guttman Béla 1962-ben indított 100 éves átkát. A portugál csapat azóta hét európai kupadöntőt bukott, de nyolcadszor is megpróbálják megtörni.

A döntőt május 14-én rendezik a torinói Juventus Stadionban.

Rovatok