Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés után félbeszakadt az olasz kupadöntő

2014. május 3., szombat 21:16 | aznap frissítve

Szombat este Rómában rendezték a Napoli–Fiorentina olasz kupadöntőt, de a meccs előtt a fővárosba érkező nápolyi szurkolók összecsaptak a rendőrséggel.

A hírek szerint két nápolyi drukker lőtt sérüléssel került kórházba, ezután a Napoli ultrái kijelentették, ha ennek ellenére elkezdődik a meccs, akkor annak ők vetnek véget. Nyilvános tájékoztatást vártak, hogy mi történt szurkolótársaikkal.

A Gazzetta szerint a verekedést Napoli-szurkolók kezdték, négyen megsebesültek, két rendőr - egyikük egy beépített rendőr - és két szurkoló sebesült meg, egy ember életveszélyes állapotban került kórházba. 

A Fiorentina szurkolók a hírek szerint nem vettek részt a balhéban.

A Napoli játékosától, a szlovák Marek Hamsiktól várták a bejelentést, de ő nem mondott semmit, hanem elindult az öltözőbe. 

Az olasz lapok szerint az egyik lőtt sebbel kórházba szállított nagyon súlyos, életveszélyes állapotban van. Azt nem írták, hogy rendőrről, vagy ultráról van szó.

A La Repubblica című napilap beszámolója szerint a meglőtt 30 éves férfit súlyos állapotban szállították korházba, egy rendőrt pedig egy petárda sebesített meg. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy egy drukkert mellkason lőttek, az AGI hírügynökség jelentése szerint pedig már a fegyvert is megtalálták. 

A legfrissebb hírek szerint tízen sérültek meg a meccs előtti indcidensekben. Az egyik, egy 30 éves nápolyi szurkolót mellkason lőttek, a golyó a gerincébe fúródott, így meg kellett operálni, de a lövedéket még nem tudták eltávolítani, a Gazzetta.it szerint az életéért küzdenek az orvosok.

Rovatok