Index Vakbarát Hírportál

Most már csak elveszítheti a bajnokságot a Manchester City

2014. május 3., szombat 20:35

Az angol futballbajnkság 36. fordulójában, Liverpoolban sokan azon tanakodtak, hogy a Liverpool két rivális csapata közül az egyik segít-e a másikon, vagyis az Everton hozzásegíti-e a bajnokság megnyeréséhez a Liverpoolt azzal, hogy pontokat vesz el a Manchester Citytől. Minazonáltal az Evertonnak is kellenek a pontok, hogy biztossá váljon az európaikupa-indulás.

A meccs úgy kezdődött, ahogy a hazai kékek remélték. Ross Barkley a 11. percben egy szenzációs góllal vezetést szerzett. A 48. percre azonban teljesem megváltozott a játék képe, de főleg a meccs állása. A Manchester City fordított, Edin Dzeko kétszer is betalált, miután Sergio Agüero a 22. percben egyenlített. Az argentin amúgy belesérült a góljába, utána nem sokkal le is kellett cserélni.

Az utolsó félórában az Everton mindent elkövetett, hogy ne legyen hazai vereség. Romelu Lukaku a 65. percben szépített, majd további lehetőségei is megvoltak a liverpooli klubnak, sőt még 6 perces hosszabbítást is kaptak, de ezzel már nem tudtak élni.

Ezzel a Manchester City gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot, amennyiben a hátralévő két meccséből, az Aston Villa és a West Ham United ellen hazai pályán nyerni tud. Mindkét csapat megmenekült a kieséstől, ezen túlmenően különösebb motivációjuk nincs. Így aztán ha meglesz a két hazai siker, akkor a Liverpool bármit tesz is a Crystal Palace otthonában hétfőn, majd jövő vasárnap a Newcastle ellen, illetve a Chelsea is hiába hozza az utolsó két meccsét, nem lehet befogni a Cityt, amely 2012 után lehet megint bajnok.

Premier League

Everton–Manchester City 2-3 (Barkley 11., Lukaku 65., ill. Agüero 22, Dzeko 43., 48.) 

Rovatok