Index Vakbarát Hírportál

A bíró nem akarta, hogy a Benfica nyerjen

2014. május 15., csütörtök 10:06

A Sevilla tizenegyesekkel verte a Benficát az Európa Liga döntőjében szerda este, a mérkőzés tizenegyesekkel dőlt el, a portugálok kettőt is kihagytak, igaz, mindkettőt újra kellett volna rúgatni a Sevilla-kapus miatt.

A Benficától az elsőt Lima még bevágta, de aztán jött Cardozo, akinek gurítását szépen védte Beto. A két vonalbírónak és a játékvezetőnek nem tűnt fel, hogy több mint egy méterre volt az alapvonaltól, amikor a csatár ellőtte a labdát.

A szabály szerint a kapusnak a gólvonalon kell állnia az elrúgás pillanata előtt. A tizenegyes tehát egyértelműen szabálytalan volt, de Byrch elengedte. 

Sevilla vs Benfica 4-1 After Penalties - FINAL Europa League

Mbia nővelte a Sevilla előnyét, aztán jött a benficás Rodrigo, aki gyengén is lőtt, ráadásul Beto ismét kilépett, igaz, most nem olyan látványosan. A Sevilla-kapus ezt is kifogta, ezt sem kellett újrarúgni, és itt nagyjából el is dőlt a döntő, a végén Gameiro tizenegyesével 4-2-re nyert a Sevilla. 

A német Félix Brych meccs közben is a portugál csapat kárára tévedett, két jogosnak tűnő büntetőt sem ítélt meg nekik a rendes játékidőben.

Ő volt az a bíró egyébként, aki a Bundesligában megadott egy olyan találatot, aminél a labda az oldalhálón át jutott a kapuba. A játékvezető a következő hónapban kezdődő világbajnokságon is ott lesz. 

Rovatok