Index Vakbarát Hírportál

Giggs titokban tárgyalt, Van Gaal jobbkeze lehet a Manchester Unitednél

2014. május 15., csütörtök 10:19

Ryan Giggs minden valószínűség szerint elfogadja Louis van Gaal ajánlatát, és a holland menedzser első számú segítője lesz a Manchester Unitednél.

Giggs a Unitednél megbízott edzőként fejezte be, de számítani lehetett rá, hogy a következő szezonban is a csapatnál marad. A MU új edzője minden valószínűség szerint a holland Louis van Gaal lesz, aki tárgyalásra hívta a walesit.

Giggs szerdán a hollandiai Noordwijkba utazott. A háromórás titkos megbeszélésen állítólag Van Gaal újra azt hangsúlyozta, hogy a támadó futball híve, és arról is egyeztettek, ebben milyen szerepe lehet Giggsnek, akiről egyelőre nem tudni, hogy 40 évesen befejezi-e játékoskarrierjét.

A két fél most először találkozott, eddig csak telefonon tárgyaltak egymással. A holland edzőnek szüksége van egy belső emberre, a megbeszélésen a United utánpótlásáról is érdeklődött. Giggs ügyesen nyúl a tehetségekhez, utolsó hazai meccsén két újoncot is bevetett, a 18 éves James Wilson két góllal debütált.

Giggs a megbeszélés után vissza is tért Angliába, ahol aztán megnézte, hogy kap ki a MU U21-es csapata 2-1-re a Chelsea-től.

A Manchester United csütörtökön vagy pénteken jelenti be, hogy Van Gaal lesz az új edző. Giggs mellett valószínűleg a másik segédedző holland szakember lesz.

Rovatok