Index Vakbarát Hírportál

Elbúcsúzott a Barca legnagyobb kapitánya

2014. május 15., csütörtök 18:50

Megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját, egyben el is búcsúzott a Barcelonától Carles Puyol, a csapat 36 éves védője, aki valószínűleg egyúttal vissza is vonul.

„Őszintén szólva jelenleg nem lennék képes egyetlen csapatnál sem játszani. Az utóbbi időben alig léptem pályára. És ha itt a Barcánál nem tudtam játszani, akkor máshol sem nagyon tudnék” - fogalmazott a 36 éves védő, aki hosszú ideje bajlódik a térdével. Mint mondta, először szeretne teljesen felépülni, majd csak azután dönt a jövőjéről. Edzősködni viszont biztosan nem akar - árulta el, az utánpótlás-részlegen viszont szívesen dolgozna valamilyen formában, és a Barcelonától sem szeretne elszakadni.

„Gyerekek millióinak álmát élhettem meg” - mondta Puyol, aki azt is kiemelte, hogy karrierje legszebb pillanatának azt tartja, amikor láthatta a rákbetegségéből visszatérő Eric Abidalt felemelni a BL-trófeát 2011-ben.

Azt már korábban bejelentette, hogy a nyáron elhagyja a Barcelonát, ám akkor még nem lehetett tudni, más csapatban folytatná-e. Puyol előtt nem sokkal a csapat egyik másik legendás alakja, a kapus Victor Valdes is búcsút vett a Barcelonától.

A sajtótájékoztatón a csapat számos korábbi és jelenlegi játékosa is elbúcsúzott Puyoltól, az elnök, Josep Maria Bartomeu például a klub történetében a legnagyobb kapitányának nevezte a védőt. A Barcelona egy videomontázs mellett azzal is kedveskedett a hosszú, göndör hajáról elhíresült játékosnak, hogy honlapján pár kattintással bárki Puyolt varázsolhat magából.

A 100-szoros válogatott Puyol a katalán klub nevelése, a felnőtt csapatban 1999-ben mutatkozott be, ahol többek között hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert, míg a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok lett pályafutása során.

(Index/MTI)

Rovatok