Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő: C. Ronaldo játszik a tét nélküli bajnokin

2014. május 16., péntek 16:48

Pénteki, szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján bejelentette Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője, hogy Cristiano Ronaldo játszani fog szombaton az Espanyol elleni, abszolút tét nélküli bajnokin.

Túlzottan nem indokolta döntését. „Ronaldo készen áll, úgyhogy játszani fog. Nincs semmi baja” - intézte el gyorsan a kérdést az olasz, aki azt is elárulta, hogy egyedül Pepe és Jesé azok, akik biztosan nem játszanak, mert ők viszont sérültek.

A Marca spanyol nyelvű kiadásában ennyit írtak csak, vagyis hogy játszani fog a portugál, míg az angol nyelvű cikkben úgy fogalmaztak - igaz, nem direkt idézetben -, hogy egyértelműen kezdeni is fog.

Utóbbi végképp érthetetlen döntés lenne, hiszen Cristiano Ronaldo április eleje óta combizom-sérüléssel bajlódik, a Valladolid ellen 10 percet sem bírt múlt szerdán, de állítása szerint csak elővigyázatosságból kért cserét. Akkor ugyanígy kezdődött, a Realnál mindenki meg volt róla győződve, hogy Cristiano Ronaldo készen áll a mérkőzésre, a hétvégi, Celta Vigo elleni meccset viszont kihagyta.

A Real jelenleg harmadik a bajnokságban, ennél hátrébb már nem végezhet, második pedig csak akkor lehet, ha nyer, a Barcelona pedig kikap otthon az Atléticótól. A helyezésnek viszont semmi jelentősége, mert a 3. ugyanúgy BL-főtáblás, mint a második.

Annak viszont nagyon is fontos, hogy a BL-döntőt május 24-én, egy hét múlva rendezik, és a Real az Atlético Madrid ellen játszik - hét nap kevés lenne, hogy rendbe jöjjön, ha esetleg újra rásérülne a combjára.

A portugál és edzője elhatározását az motiválhatja, hogy a szuperklasszis 31 góllal holtversenyben áll a liverpoolos Luis Suarezzel az Aranycipőért, és ha még egyet lő, egyedül viszi el a díjat, nem megosztva. C-t elméletileg ketten még megelőzhetik, de Messinek 3, Diego Costának négy gólt kellene szereznie csak ahhoz is, hogy behozza őt, és megosztva szintén nyertes legyen.

A józan ésszel elképzelhető koreográfia az, hogy ha a Real Madrid szombaton büntetőhöz jut, C-t becserélik, lerúgja a 11-est, majd lecserélik - bizarr jelenet lenne, de ésszerű.

Rovatok