Index Vakbarát Hírportál

100 ezren búsultak Barcelonában

2014. május 17., szombat 20:28

Az argentin edző, Diego Simeone játékosként és most már edzőként is bajnok lett az Atletico Madriddal. Nem tudni, mit mondott a szünetben, de csapata óriási erővel kezdte a második félidőt, egyenlítettek is gyorsan, és ez elég volt az aranyhoz. Tata Martino megerősítette: nem folytatja a Barcelonánál.

Az Atletico Madrid a múlt vasárnap a Malaga ellen a 94. percben megnyerhette volna a bajnokságot, de Adrian Lopez csavarását Caballero kapus kiütötte a jobb felsőből.

Diego Simeone csapata így elszalasztotta a lehetőséget, hogy a katalánok sorfalat álljanak nekik, úgy fussanak ki a gyepre. A madridiaknak így kellett még egy pont, míg a Barcának kizárólag a győzelem volt bajnoki címet jelentő eredmény.

Tata Martino az eddigi öt idei meccsen nem tudott mit kezdeni az Atleticóval, és nyilván arra gondolt, hogy az első meccsükön, a Szuperkupa madridi felvonásán, még augusztusban a Sanchez-Messi-Pedro hármas volt a legattraktívabb, ezért őket állította a csatársorba, míg Xavit kispadra ültette, Iniesta és Fabregas kapott lehetőséget, míg Busquets volt a labdaszerző.

A Barcelona annak ellenére nem csinált semmi különöset, hogy majdnem 100 ezren várták tőle a sikert. Diego Costa kezdett az Atleticónál, de csak szűk negyedórát bírt ki a combja, egy indításnál jelezte, nem tud érte futni. Pár perccel később Arda Turan jelezte, ő sem tudja folytatni.

A 34. percben megszerezte a vezetést a Barelona. Dani Alves jobb oldalról tette középre a labdát, Messi mellel át akarta venni, de elpattant tőle, így pontosan Sanchez elé került, aki éles szögből, kilőtte a jobb felsőt vagy 12 méterről. Iszonyatos erő volt a lövésben, nagyjából egylabdányi hely volt a léc alatt, pontosan oda ment.

Barcelona-Atletico 1-1

Az Atletico a félidő végéig beszorította a katalánokat, de kapura lövésig nem jutott. Nem így a második félidő legelején, amikor Villa találta el a kapufát. Egy perc sem telt el, amikor ismét Villa volt helyzetben, és ha szemben is állt a kapussal, nem jutott el lövésig, mert Mascherano szorongatta, Pinto pedig lábbal mentett.

Újabb egy perc múlva szögletet rúgott az Atletico, Koke labdájára az uruguayi Godín a legjobb ütemben érkezett, és nyolc méterről nagy erővel a kapuba fejelt. A Barcelona 8 gólt kapott a szezonban szögletből, az Atleticónak ugyanakkor ez volt a 12. szögletgólja.

Az Atletico, ha hátrányba is került a szezonban, nem esett pánikba, Bilbaóban fordított, a Realtól pontot szerzett, a Malaga ellen is jó volt egy pontra. Hogy mit mondott Simeone a szünetben, ennyi idő alatt nem derülhetett ki, de elképesztő motivációval és bátorsággal jöttek ki a játékosai, és ez a taktika sikeres is volt.

A szezon eddigi öt meccsén egyszer sem vezetett a Barcelona, most igen, de nem tudott kontrázni és növelni előnyét, hanem nyomás alatt sokadszor is hibáztak a védői.

Az egyenlítés után 40 perce volt még a hazai csapatnak, hogy ismét előnybe kerüljön, a 61. perctől pedig már Neymarral próbálta meg a gólszerzést, aki Pedrót váltotta.

Messinek volt egy lesgólja, de ezenkívül a Barca az idén megszokott pepecselését mutatta, terv nélküli tologatás, amelyikből az ötlet és a sebesség is hiányzott. A madridiak fegyelmezetten védekeztek, jól és szervezetten tömörültek, a kontrákról sem mondtak le. Messi többnyire észrevétlen volt, Piqué ugyan előrehúzódott fejelni, de ebből sem volt veszélyes helyzet. Martinónak ez volt az egyetlen húzása.

Az Atletico tizedszer bajnok, és a jövő szombaton a lisszaboni BL-döntőben még szebben zárhatja a rekordszezont.

A meccs után kiderült, távozik posztjáról Gerardo Martino, a Barcelona vezetőedzője. A katalán klub utoljára a 2007/08-as idényben nem tudott semmilyen trófeát nyerni.

Rovatok