Index Vakbarát Hírportál

Kommunikációs tréningre küldik a magyar válogatott szövetségi kapitányát

2014. május 20., kedd 13:05

The Dude, The Stranger

- Csak egy apróság, Töki...

- Mi lenne az?

- Muszáj annyi ocsmány szót használnod?

- Mi a faszról beszélsz?

A Magyar Labdarúgó Szövetség is kifogásolhatónak érezheti Pintér Attila szövetségi kapitány stílusát, ezért kommunikációs tréningre küldi a tavaly decemberben kinevezett kapitányt.

Csányi Sándor MLSZ-elnök úgy fogalmazott, Pintér szakértelmét senki nem vitatja a szövetségnél, nyilatkozatait őszintének tartják, azt viszont ők is látják, hogy a stílusát érte kritika, ezen most egy tréninggel segítenek majd. 

Pintér a kinevezése után többször is vitába keveredett az újságírókkal a sajtótájékoztatóin, amikor például az NB I. színvonaláról kérdezték, akkor azt válaszolta: „Nem biztos, hogy máshol jobb a bajnokság, csak pozitívabban állnak hozzá."

Nem nagyon akart beszélni az Eb-selejtezőn ránk váró ellenfelekről se, rendre visszadobta a kérdéseket, az esélyekkel kapcsolatban például azt mondta: „A realitás az, hogy minél jobban felkészülünk a szeptemberben kezdődő Eb-selejtezőkre."

A válogatottban mellőzött Schalke-csatárt, Szalai Ádámot gúnyolódva csak Szalai urazta, mikor arról beszélt, hogy kezdőként számol-e vele, annak ellenére, hogy a játékos nekiment a hazai futballtársadalomnak emlékezetes nyilatkozatában.

Az MLSZ keddi küldöttgyűlésén a Csakfoci.hu szerint az MLSZ-elnöke azt is elmondta, a következő szezontól legalább tizenkét hazai nevelésű játékosnak kell lennie az NB I.-es csapatok keretében, és súlyosabban szankcionálni fogják a bírókat szidalmazó edzőket. 

389 milliós nyereség

A Magyar Labdarúgó Szövetség 389 milliós nyereséggel zárta a 2013-as évet - derült ki a szervezet éves rendes küldöttközgyűlésén, kedden a telki edzőközpontban. Csányi Sándor elnök az elmúlt esztendő legnagyobb eredményének a tömegesítést és az infrastruktúra-fejlesztést nevezte meg, írja az MTI. 

"Mindkét területen jól állunk. Jelentősen nőtt a csapatok és a játékosok száma. Szintén szívemhez közel álló eredmény, hogy a két átadott új stadionban jelentősen nőtt a nézőszám a korábbiakhoz képest" - mondta a sportvezető, aki 2014-re is ezt a két feladatot emelte ki, illetve reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi kupasorozatokban érdekelt klubok jobban szerepelnek majd, mint tavaly. Tavaly augusztusra már egyik kupacsapatunk sem állt. 

Rovatok