Index Vakbarát Hírportál

200 millióból rabolná ki a Bayernt a MU

2014. május 21., szerda 07:48

Hétfőn jelentették be Louis van Gaalt a Manchester Unitednél, a Guardian már azt is tudni véli, hogy a holland szakembernek 200 millió eurós keretet adnak, hogy megerősítse a bajnokságban hetedik helyen végzett klubot a következő szezonra. 

Van Gaal csak a nyári világbajnokság után veszi majd át a United irányítását, a stábjában ott lesz a klublegenda Ryan Giggs is, aki befejezi játékos-pályafutását. 

Kellhet is a segítsége, hiszen Van Gaalnak nem lesz egyszerű egyszerre a hollandokat irányítani a vb-n, illetve megkezdeni a munkát a manchesteri csapatnál. 

„Rengeteg időt fektettem ebbe, úgyhogy el tudják képzelni, mennyire fontos nekem és a játékosoknak a világbajnokság. Már 40 éve vagyok a fociban, három hónap múlva már 63 éves leszek, úgyhogy azt hiszem, tudom kezelni ezt a helyzetet” – mondta a holland a kettős feladatról, sőt, állítólag már egy listát is leadott Ed Woodwardnak, a Manchester United ügyvezető alelnökének azokról a játékosokról, akikkel erősítene.

Őket három kategóriába sorolta, vagyis komoly akciótervvel készül a korábban az Ajaxnál, a Barcelonánál és a Bayern Münchennél is dolgozó edző.

A sor élén két Bayern-játékos, Arjen Robben és Thomas Müller áll, de a Dortmund védőjét, Mats Hummelset is megszerezné a Unitedbe, mint ahogy a Southampton fiatal balhátvédjét, Luke Shaw-t és egy harmadik bayernest, Toni Kroost is – utóbbi kettő leigazolását még Moyes hozta fel, de Van Gaalnak is tetszik az elképzelés.

Olyannyira, hogy Shaw-ért már ajánlatot is tett a United: 27 millió fontért vinnék, de a Southampton állítólag elutasította, így ennél többet kell majd áldozni rá. Toni Kroos esetében viszont a hírek szerint jobban állnak, az angol Express szerint már meg is állapodtak az irányító átigazolásáról, igaz, a kialkudott összegről nem tesznek említést.

A piaci értékük alapján (a Transfermakt adatai szerint) egyébként csak ők öten 131 millió fontba (48,5 milliárd forint) kerülnének, de már Shaw-ért is több mint a dupláját kérik, hiszen csak 11,5 millió fontra becsülik az értékét, így nem lesz olcsó a nyári erősítés.

Hogy a B és C tervben kik szerepelnek, az nem derült ki, de vélhetően nem sokáig maradnak titokban, mert nem valószínű, hogy mind az öt fenti játékost meg tudná szerezni Van Gaal.

A klubvezetés azt is reméli, hogy Van Gaal – jó szokásához híven – fiatal játékosoknak is tud majd lehetőséget adni, miközben sikerre vezeti a klubot. A múlt szezonban Januzaj és James Wilson is berobbant az első csapatba. 

A hatvankét éves Van Gaal korábban bajnokságot nyert az Ajaxszal, a Barcelonával, az Alkmaarral és a Bayern Münchennel is, a Bajnokok Ligáját még az Ajax edzőjeként zsebelte be. 

Rovatok