Index Vakbarát Hírportál

Pintér Attila: Apaként szörnyű volt látni a fiam csalódottságát

2014. május 21., szerda 07:45

Update: Megszólalt Pintér Attila is

Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a május eleji Albert-kupán a pályára berontva szidalmazta a bírót, írja az Ultrasliberi. Pintér csak nézőként volt jelen, fia ugyanis a Győri ETO U9-es csapatában játszik, amely a Fradi ellen lépett pályára az elődöntőben.

Az ügyben kérdésünkre Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője elmondta, hogy nem vizsgálódnak az ügyben, ugyanis nem az MLSZ, hanem egy klub saját eseménye volt a kérdéses napon, illetve hozzájuk nem érkezett semmilyen bejelentés az állítólagos történtekről, de azt is feltételezte, hogy Pintér nem adhatott volna át díjat a kupán, ha korábban bármiféle probléma merült volna fel vele kapcsolatban.

Az MLSZ Sajtóosztályán keresztül Pintér Attila is reagált az Albert-kupán történt eseményekre:

Büszke apukaként valóban a dombról néztem fiam csapata, a Győri U9-es gárda meccsét a Fradi korosztályos csapata ellen, de visszautasítom, hogy ilyen alpári stílusban viselkedtem volna. A mérkőzésen a 2-0-s előny után valóban volt néhány vitatott döntés, mely után a győri szülők kérdezték is, hogy miként tudok ilyen nyugodt maradni.

A meccs végén lesétáltam, és megkérdeztem a játékvezetőt, hogy miért kellett ezt tenni a gyerekekkel, de ezt is normális hangnemben tettem. Sokáig nem tartott az eset, mert következtek a tizenegyesek. Lehet, hogy ezt sem kellett volna tennem, de apaként szörnyű volt látni a fiam és csapattársai csalódottságát. Hangsúlyozni szeretném, nem jártam el helyesen, igazságérzetem vezetett, de a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként ezt sem kellett volna megtennem.

Elnézést kérek, ha valakit megbántottam, de ha valóban úgy viselkedtem ahogy állítják, aligha kértek volna fel a díjátadásra. Nagyon sajnálom, hogy egy felelőtlen blogról, ellenőrizetlenül átvett hír miatt ezzel kell foglalkozni, és nem azzal, hogy milyen remek színvonalú tizenhat csapatos nemzetközi tornával emlékeztek Albert Flóriánra.

Az ETO U9-es csapatának edzője, Szabó Attila ennyit tett hozzá: „Épp akkor jelöltem ki a tizenegyesrúgókat, így ha valaki, akkor én közel álltam az esethez. Pintér valóban odajött és beszélt a játékvezetővel, de egyáltalán nem sértő stílusban, hanem normális hangnemben tette ezt.”

Mindeközben az MLSZ elnöke, Csányi Sándor úgy határozott, hogy kommunikációs tréningre küldik a decemberben kinevezett szövetségi kapitányt, akit a stílusa miatt ért már kritika. A Nemzeti Sport úgy tudja, Batiz András egykori műsorvezető, Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök kormányszóvivőjének cége végzi a felkészítést.

Rovatok