Index Vakbarát Hírportál

Suarezt műteni kell, veszélyben a vb-je

2014. május 22., csütörtök 08:37

Pontosan három héttel a brazil világbajnokság kezdete előtt kiderült, az angol bajnokság gólkirályát, Luis Suarezt meg kell műteni, így az is előfordulhat, hogy nem lesz ott az uruguayi válogatott első mérkőzésein. 

Suarez a uruguayiak edzőtáborában, a szerdai edzésen kapott egy rúgást, csütörtök hajnalban derült ki a baj, az alaposabb vizsgálatok után pedig az orvosi stáb számára egyértelművé vált, nem lehet elkerülni a beavatkozást. Az artroszkopós műtét után akár fel is épülhet a torna kezdetére, de jósolni még korai lenne, az biztos, hogy minél hamarabb el kell végezni a műtétet, amely után általában négy-hat hétig tart a felépülés. 

A Liverpool-csatár harmincegy gólt szerzett az angol bajnokságban, az uruguayi válogatottnak óriási szüksége lenne rá a vb-n, mert az angolokkal, az olaszokkal és Costa Ricával küzdenek majd meg a továbbjutásért csoportjukban. Az első mérkőzésüket Costa Ricával játsszák. 

A brazil világbajnokság előtt több sztárjátékos is sérülésekkel küzd, a spanyol válogatottnál Diego Costa nem százszázalékos, ő valószínűleg a Bajnokok Ligája-döntőn sem játszhat az Atléticóval. A kolumbiai Radamel Falcao szerepeltetéséről továbbra sem lehet tudni biztosat, térdsérülése miatt bukhatja a vb-t. 

Rovatok