Index Vakbarát Hírportál

Blatter és Platini között választani olyan, mint a pestis és a kolera között

2014. május 23., péntek 10:54

„Ezen a szinten már minden a politikáról szól. Platani nagy játékos volt, és remek alakja a labdarúgásnak, de mára ő is csak egy politikus lett, mint a többeik. Ugyanakkor, ha már mindannyian politikusok, jobb lenne, ha egy korábbi játékos kerülne a FIFA élére. Amikor az embernek a pestis vagy a kolera között kell választania, akkor is az a legjobb, ha egy orvos adja be neki" - mondta Eric Cantona, a Manchester United korábbi francia játékosa a jövő évi FIFA-elnökválasztás két jelöltje kapcsán. Ugyanakkor Jerome Champagne-ról, az önmagát elsőként jelölő franciáról nem tett említést.

Mint látható, a 47 éves francia nincs elragadtatva sem Blattertől, sem Platinitől. Előbbit azért kritizálta, mert bár újabban már maga is hibának tartja, hogy Katarnak adták a 2022-es vb rendezési jogát, megpróbálja azt Platinire kenni. Viszont őt sem tartja szentnek, hiszen az U21-es Eb-t Izraelnek adta, míg a 2012-es felnőtt Eb-t Ukrajnának.

Előbbit a katari vb-hez hasonlította, szerinte ugyanis mindkét ország fittyet hány az emberi jogokra, míg Ukrajnát antidemokratikus kormánya miatt nem tartotta jó választásnak.

Rovatok