Index Vakbarát Hírportál

Di Maria: Tudtuk, hogy ha egyenlítünk, összecsinálják magukat

2014. május 25., vasárnap 10:44

Carlo Ancelotti nehezen tudta csak elmondani gondolatait a BL-döntő után, hiszen játékosai énekelve rontottak be az interjúszobába. „Végig hittem és hittünk abban, hogy sikerül majd az egyenlítés, ami sikerült is. A végén a győzelem is meglett, nehéz volt, sokat szenvedtünk, de úgy érzem, megérdemeltük” - kezdte.

Iker Casillasszal annak ellenére meg volt elégedve, hogy a csapatkapitány hibájából született az Atlético gólja, és később sem volt mindig ura a helyzetnek, főként a kijöveteleknél hibázott hatalmasakat. 

„Az egyenlítés volt a legnehezebb, hiszen semmi helyet nem hagyott nekünk az Atlético, amely remekül védekezett. Az a gól volt a fordulópont, rengeteg erőt adott nekünk. Az öt perc ráadást sem gondolnám szerencsének, nem volt túlzás, hogy ennyi volt a hosszabbítás. Az utolsó másodpercig kell játszani, ilyen a futball.”

„A szünetben annyit kértem csak, hogy gyorsabban játsszunk és hogy a széleken támadjunk, mert ott tudunk több veszélyt teremteni. Marcelo nem örült, hogy csak csereként játszhatott, mégis kulcsfontosságú volt a játéka.”

A győzelem után együtt ünnepelt Florentino Pérezzel, a Real elnökével. Nagyon boldog volt. Emlékszem az első napra, amikor a Real Madrid trófeatermében voltam, akkor mondtam neki, hogy innen nagyon hiányzik egy kupa, amit meg fogok neki szerezni és így is lett. Az elnök csak annyit tett hozzá, hogy a 10. trófea megnyerésével vége a megszállottságnak, amivel azt hajtották. „Megszabadultunk ettől, így már nyugodtan mehetünk a tizenegyedikért és a tizenkettedikért.”

A vezetést megszerző Gareth Bale egyből a szurkolók elé rohant gólja után. „Csak arra tudtam gondolni, hogy velük ünnepeljek, hiszen rengeteget jelentett nekik. Nem szabad elfelejteni a kihagyott helyzeteket sem, sokat tanul belőle az ember, de ha jól csinálja valaki, a végén mindig akad egy, ami bemegy” - mondta a 100 millió eurós szélső, aki szerint akkor is így játszott volna, ha csak 4 millióért vették volna meg, a BL-győzelem után pedig csak még többet akarnak majd.

A mérkőzés két legjobbja az egyenlítést szerző Sergio Ramos és a bal szélen remeklő Ángel di María voltak. Előbbi karrierje legfontosabb góljának nevezte a 93. perces fejesét, mely nem csak az övé volt, hanem minden szurkolóé, ám azután, hogy megnyerte saját első, a klub 10. BL-trófeáját, csak azt sajnálja, hogy a triplázás nem jött össze.

„Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, és ha betalálnak, akkor onnantól szinte csak védekezni fognak. De azt is tudtuk, hogy ha egyenlítünk, összecsinálják magukat és onnan már miénk a meccs a hosszabbításban. Lenyűgöző érzés megnyerni a Tizediket” - mondta di María.

„Nem szabad könnyeket hullajtanunk ez után a mérkőzés után, hiszen ha mindent belead az ember, akkor büszkén távozhat” - kezdte Diego Simeone a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját. „A Real sokkal jobb volt a második félidőtől kezdve, beszorítottak minket, így pedig nehéz volt bármit tennünk. Remek meccs volt, és bár gyakran azt mondják, hogy csak a győzelem számít, az a támogatás, amit a szurkolóktól kaptunk alatta és utána is, megmutatta, hogy van a futballnak egy másik oldala is.”

Simeone szerint a vereség ellenére megmutatták, hogy az Atlético igen is képes felvenni a versenyt a sokkal nagyobb csapatokkal, ugyanakkor tudják, hogy még tovább kell fejlődniük. A mérkőzést viszont nem szomorúsággal, inkább keserűséggel jellemezné, hiszen nem érték el a céljukat. „Az egyik percben minden a miénk volt, aztán mindent elvesztettünk. Az élet is ilyen, de menni kell tovább” - mondta.

Saját csapatát 9,5-re értékelte 10-ből, de pont az a fél pont hiányzott a sikerhez. A szurkolóknak pedig megköszönte a remek támogatást és megígérte, hogy jövőre ugyanígy, ha nem erősebben folytatják majd a küzdelmet.

A mérkőzésen remeklő Thibaut Courtois-nak könnyen lehet, hogy a BL-döntő volt az utolsó meccse az Atléticóban, hiszen a Chelsea-től volt kölcsönben a spanyoloknál. A belga kapus szerint percek választották el őket a győzelemtől, ám Ramos 93. perces fejese mentálisan megtörte őket, és onnan már nem tudtak felállni. Hasonló véleményen volt Juanfran is, aki szerint bármely csapat nyerhetett volna, de az egyenlítés után már nem tudtak váltani.

„Fair vagy nem fair, az egyáltalán nem számít. A Real Madrid nyert, ennyi az egész. Tovább kell folytatnunk a küzdelmet, de az biztos, hogy az idei bajnoki cím nem az utolsó címe volt ennek a csapatnak” - vélekedett a csapatkapitány, Gabi.

Rovatok