Index Vakbarát Hírportál

Simeonénál elszakadt a cérna a végére

2014. május 25., vasárnap 12:09

Nehezen bírta idegekkel a BL-döntő végét Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője, bár ez teljes mértékben érthető is.

Már a rendes játékidő lefújása után egyből Björn Kuipers játévezetőhöz vezetett az újta, hogy megkérdezze, mégis miért hosszabbított 5 percet, lehetőséget adva a Real Madridnak, amely a 93. percben egyenlített, és mentette ezzel hosszabbításra a döntőt.

A ráadásban nagyon higgadtan és büszkén tűrte, ahogy a fizikálisan kifacsart csapata összeomlik a Real ellen, talán még azt is elviselte volna, hogy Cristiano Ronaldo a 120. percben, büntetőből beállítja a 4-1-es végeredményt, de amit Varane tett, már pont egy cseppel több volt a pohárban.

A büntető után a francia védő rúgdosta vissza a középpálya felé a labdát, majd ahogy a felezővonalhoz ért, Simeonét vette célba - nem erőből, inkább csak passz volt, az argentinnál viszont elszakadt a cérna.

Az egykori védekező középpályás azonnal visszabikázta azt, majdnem fejen is rúgta a védőt, majd bulldogként rontott Varane-nak. A játékosok, a cserék és az edzők is beszálltak a békítésbe, a francia sárga, az argentin edző viszont piros lapot kapott, igaz, mindössze másodpercekre kellett csak a folyosóra távoznia, ennyi volt ugyanis már csak hátra.

Simeone és Varane

„Nagyszerű játékos, és remek karrier áll még előtte, de ez nagyon csúnya volt. 4-1-nél teljesen értelmetlen volt ezt tennie” - mondta Simeone a mérkőzés után az esetről, és azt is hozzátette, hogy csak volt ilyen heves, mert pont az Atlético-szurkolók előtt hergelt Varene. „Hiba volt így reagálnom” - zárta rövidre. Gabi, az Atlético csapatkapitánya is elítélte az alig 21 éves védő tettét. „Nagyon aljas volt, amit csinált, tudnia kéne, hogyan kell nyerni és veszíteni. Még nagyon fiatal, emiatt lehetett.”

Rovatok