Index Vakbarát Hírportál

A százmilliós erősítés Stieberrel kezdődik

2014. május 26., hétfő 12:05 | aznap frissítve

A Hamburg osztályozón vívta ki a bennmaradást a német labdarúgó első osztályban, a másodosztályú Fürthöt nem tudta legyőzni, de az 1-1-es idegenbeli döntetlen elég volt nekik az első meccs góltalansága után.

A Hamburg alapítója a Bundesligának, még sohasem esett ki, és a mostani 16. hely után jelentős változások várhatóak.

Százmillió euróból erősítik meg a csapatot, amelyik utoljára a nemzetközi kupában 2010-ben szerepelt, akkor Gera Zoltán (Fulham) gólja miatt estek ki az Európa Liga elődöntőjéből.

Új játékosokat vásárolnak, a legnagyobb német lapok tényként közlik, hogy a Fürth bal lábas szélsője, Stieber Zoltán az első, aki aláírt. A hivatalos honlap ezt egyelőre nem erősítette meg, a Bild szerint 1,2 milliót utalnak a másodosztályban ragadó klubnak. Stieber gólpasszt adott az osztályozón, nagyjából akkor dőlt el a sorsa, hogy a HSV-nek szüksége lesz rá.

A klub legnevesebb játékosáért, a vb-ezüstérmes Van der Vaartért komoly érdeklődés van Törökországból – a Besiktas állítólag 40 millió eurót is fizetne –, nem biztos, hogy meg tudják tartani.

Hivatalos, Stieber aláírt

A HSV hivatalos honlapjának beszámolója szerint Stieber Zoltán hétfőn hivatalosan is átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta 2017-ig szóló szerződését a hamburgi csapathoz.

„A HSV egy nagy klub, így nagy lehetőséget jelent számomra, hogy itt játszhatok. Várom már a Bundesliga következő szezonját” – mondta a 25 éves játékos.

Az ellenben hivatalos, hogy egy hatfős felügyelőbizottságot hoznak létre. Ennek tagja lesz például Bernd Bönte, Vlagyimir Klicsko menedzsere is.

A cél egyértelmű: a klub dicsőségének visszaszerzése.

Rovatok