Index Vakbarát Hírportál

Hogy lesz ebből vb Suareznek?

2014. május 27., kedd 19:53

Az uruguayi lapok szerint nem sok esély van arra, hogy Luis Suarez pályára lépjen a vb-csoportkörben, így akár az egész tornát bukhatja a Liverpool-csatár, ha nem jutnak tovább. 

Az angol bajnokság uruguayi gólkirálya a hírek szerint a Costa Rica elleni mérkőzésen már biztosan nem lehet ott, az angolok elleni második csoportmeccsen sem valószínű, hogy játszani fog, az olaszok elleni harmadik találkozón, június 24-én is jó, ha kispados lehet. 

Az uruguayi válogatott vezetőedzője, Oscar Tabarez azt mondta, június 2-án dől majd el, hogy egyáltalán érdemes-e elvinni magukkal a tornára. Az azért meglepő lenne, ha kihagynák, nem ritka, hogy a nagyobb sztárokat sérülten is elviszik a világversenyekre, hátha javul az állapotuk. 

A hét elején derült ki, hogy Suarez térdét meg kell műteni, az artroszkópos beavatkozáson át is esett, ilyenkor több hétig tart a felépülés. Suareznek 2006-ban már volt egy ilyen műtétje, tizenöt nap után már tudott játszani – igaz, akkor még nyolc évvel fiatalabb volt. 

Az uruguayi válogatott egyik kulcsjátékosa nagy formában volt az angol bajnokságban, harmincegy gólt szerzett, de a bajnoki címről lemaradt a Liverpoollal. 

Kedden az is kiderült, hogy egy másik sztárnak, a spanyol válogatottal készülő Diego Costának izomszakadása van, az ő vb-szereplése is kétséges. 

Rovatok