Index Vakbarát Hírportál

Saját kapujába dobta a labdát a kapus

2014. május 29., csütörtök 15:01

Meglehetősen érdekes jelenetek zajlottak a szerdai barátságos válogatott mérkőzéseken, ahol sem a nigériai, sem az izraeli kapus nem volt világverő formában. Előbbi Skócia ellen dobott öngólt egy sima védésből - igaz, szabálytalanság miatt nem adták meg -, míg utóbbi simán melléöklözött egy közepes nehézségű lövésnél a labdának.

A nigériai kapus esete annyiból érdekesebb, hogy a Skócia elleni mérkőzés előtt a brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA, az FBI brit megfelelője) jelzést kapott, hogy megbundázhatták a felkészülési mérkőzést. Az viszont nem derült ki a hatóság közléséből, hogy pontosan kik és milyen tétre manipulálták a találkozót. Az európai fogadóirodák nem erősítették meg az értesülést, de a gyanú szerint nem is náluk, hanem az illegális, délkelet-ázsiai piacon bonyolították a téteket a bundázók.

Austin Ejide ráhajt az öngólra

A Fulham pályáján tartott mérkőzés első félidejében, 1-0-s skót vezetésnél hajította saját kapujába a labdát Austin Ejide, ám a játékvezető lökés miatt nem adta meg a gólt. Az nigériai egyenlítés után viszont egy másik, már megadott öngóllal jutott újra vezetéshez Skócia, hogy aztán a 90. percben alakuljon ki a 2-2-es végeredmény.

A pár órával később kezdődő Mexikó–Izrael-mérkőzésen is rossz napot fogott ki az egyik kapus, mégpedig az izraeli Ariel Harush, aki az első gólnál borzasztóan elvétette Miguel Layún lövését.

Mexikó-Izrael 3-0

Utóbbi találkozó kapcsán nem merült fel a bundagyanú, ám ha puszta véletlen is, igen furcsa, hogy pont a meggyanúsított mérkőzéssel egy napon rontson ekkorát egy kapus. Ennek a mérkőzésnek 3-0 lett a vége a házigazda Mexikó javára.

Rovatok