Index Vakbarát Hírportál

Kamufekvőbe vágta magát a 11-esnél

2014. május 30., péntek 14:51

Soha nem látott trükköt vetett be a Maldív-szigetek egyik játékosa az AFC Challenge-kupa bronzmeccsén, ahol Afganisztánnal jutottak el a büntetőpárbajig.

A mérkőzés 0-0 volt a rendes játékidőben, a hosszabbítás végére 1-1 lett, így jöhetett a tizenegyespárbaj, ami elképesztő izgalmakat hozott, hiszen csak 8-7-nél dőlt el a harmadik hely sorsa.

Asad Ali Adubarey 6-7-es afgán vezetésnél készülhetett a büntetőhöz, majd nekifutás közben egyszerűen hasra esett. Valójában csak színlelte az esést, mintha valami kamufekvőtámaszba vágta volna magát, úgy ért földet. A csel bejött, az afgán kapus elképedve nézte, ahogy feláll, és gondolkodás nélkül kapura lövi a labdát, a hálóba. A bíró nem rúgatta vele újra, hiszen végül is nem megtorpant, hanem teljesen újrakezdte a nekifutást a műesés után, így érvényes lett a gól.

Ilyen trükkös tizenegyes nincs is

A Maldív-szigetek válogatottja végül 8-7-re nyerte a tizenegyeseket két rúgással később, így ők szerezték meg a harmadik helyet. A döntőt Palesztina és a Fülöp-szigetek játssza majd pénteken.

Rovatok