Index Vakbarát Hírportál

Professzorok, mágusok és kuruzslók kezei között Diego Costa, Falcao, Suarez

2014. május 31., szombat 10:09

Már csak néhány napjuk maradt a világbajnokságon résztvevő válogatottaknak, hogy leadják a végleges keretüket, június 2-án éjfélig eldől, hogy Luis Suarez, Diego Costa és Radamel Falcao ott lesz-e a brazil tornán. 

A Varázsló kezében Suarez

Az uruguayi Suarez térdét május közepén kellett megműteni, a hét elején olyan hírek érkeztek a válogatott edzőtáborából, hogy a Liverpool gólkirálya az első, Costa Rica elleni mérkőzést biztosan kihagyja, valószínűleg az angolok ellen sem fog játszani, talán az olaszok ellen lehet csere. Az uruguayi El Pais csütörtökön azt írta, a támadó sorsa a Varázslóként is ismert Walter Ferreira kezében van, ő korábban kezelte már Diego Forlant és Alvaro Recobát is. 

A lap szerint biztatók a hírek, a vártnál gyorsabban halad az angol bajnokság gólkirályának felépülése, a stáb sokkal optimistább, mint egy hete. A lényeg most az, hogy folyamatosan növeljék Suarez térdének terhelését, de ne siessék el a felépülést. 

Az uruguayiak először Costa Ricával meccselnek június 14-én, 19-én Anglia az ellenfél, a csoportkört pedig az olaszok ellen zárják 24-én. 

Falcaóval az utolsó pillanatig várnak

A régóta sérült kolumbiai Radamel Falcaóról csütörtök délután jelent meg egy felvétel, ahogy csapattársaival edzett a válogatott edzőtáborában, Argentínában. 

Falcao trains w Colombia

A Monaco csatárát még sérülten jelölték a harmincas bő keretbe, akkor még a stáb sem volt abban biztos, hogy a klasszis bekerül a végleges 23 köré. Falcaót kihagyni persze nagy érvágás lenne, ezzel Jose Peckerman szövetségi kapitány is tisztában van, szerda este azt mondta, az legutolsó pillanatig várnak majd a sztárral kapcsolatban, aki igyekszik mindent megtenni, hogy idejében felépüljön. Az orvosok és az edzők a játékossal közösen hozzák majd meg a nagy döntést június 2-án. 

Falcao még januárban szenvedett súlyos térdsérülést, egy kupameccsen csúnyán aláfordult a térde, elszakadt a térdszalagja. Kolumbiának van esélye továbbjutni a csoportjából a vb-n, a görögök ellen kezdenek június 14-én, öt nappal később Elefántcsontpart lesz az ellenfél, végül Japán ellen lépnek pályára. Egyesek szerint ők a torna titkos esélyesei. Már ha játszik Falcao.

Diego Costa nem lesz potyautas

A Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőben már kilenc perc után lement a pályáról az atléticós Diego Costa, azóta kiderült, hogy a spanyol válogatottnál számításba vett csatárnak izomszakadása, egészen pontosan mikroszakadása van a jobb lábában. 

Az AS madridi lap csütörtöki beszámolója szerint az Atlético-csatár megkezdte harmadik napját a Las Roza-i rehabilitációs központban, ahol a kezelését kapja a vb előtt. Több specialista is foglalkozik a sérülésével.

Del Bosque szövetségi kapitány már leszögezte, fontos kerettag lehet Diego Costa, ám csak akkor, ha egészséges, és már az első, hollandok elleni mérkőzésen bevethető. A csoport túl nehéz ahhoz, hogy potyautasok legyenek a keretben. A hollandok elleni meccs sorsdöntő lehet, itt dőlhet el, az egyenes kieséses szakaszban ki kerül a brazilok ágára. A csoportban Chilével és Ausztráliával játszanak még a hollandok után.

Rovatok