Index Vakbarát Hírportál

Pintér Attila 30 pont, Horváth Ferenc 32

2014. június 1., vasárnap 08:58

A Győr ezüstérmes lett a magyar labdarúgó bajnokságban, miután szombat este legyőzte a Mezőkövesdet az utolsó, harmincadik fordulóban. Pontszámban beérte a bajnok Debrecent, a gyenge gólkülönbség lett a veszte. Héttel jobb volt a Loki.

A decemberben szövetségi kapitánynak kinevezett - vagyis a szakma csúcsára érő - Pintér Attila 17 meccsen 30 pontot ért el a csapattal, 27-19-es gólkülönbséget hagyott hátra, kikapott Kecskeméten, a kieső Mezőkövesdnél pedig 3-0-ás vereséget szenvedett.

A taktikailag legfelkészültebb magyar edzőt – kinevezésekor ez volt a legfőbb indok, ami mellette szólt - aztán Horváth Ferenc váltotta a télen, miután Tarsoly Csabának még csak ki sem kellett rúgnia, úgy szabadult meg tőle, hogy az MLSZ lecsapott rá, és külföldi híján kinevezte kapitánynak.

Horváthtal 13 meccsen 32 pontot szereztek, igaz volt egy 2-5-ös hazai vereségük a Péccsel szemben. A gólarány ezen a 13 meccsen: 31-13-as. (Az utolsó forduló 5-0-ja jelentősen javított.)

Nemcsak pontszámban, védekezésben és támadásban is jobban teljesített vele a Győr.

Pintér több szezont töltött a városban, míg utódának két hónapja sem volt az ismerkedésre, és a magyar edzői retorikával ellentétes dolgot tett: gyorsan volt viszonylag eredményes.

Horváth a legjobbakkal, vagyis a Ferencvárossal, a Videotonnal, valamint a Debrecennel is idegenben játszott, míg Pintérnek ezek a meccsek értelemszerűen hazai pályán adattak meg.

A Debrecen az átadás-átvételkor még hét ponttal vezetett a Győr előtt, a legvégére ez eltűnt, csak a gólkülönbség deficitje maradt.

Nézőszámban érdemi változás nem történt, bár Horváth leginkább nézőket vonzó meccsén ötezren voltak jelen, míg Pintérén négyezren.

A játékosállomány időközben jelentősen nem változott.

Ha netán ezekről az adatokról meg meri valaki kérdezni Pintért, még a Batiz-féle kommunikációs tréning nélkül is szinte biztosan azt a választ kapja, Horváth kész, jól tolódó, taktikailag kiérlelt csapatot vett át. Nem utolsósorban Pintér a győri stadionban lakik, vigyázó tekintete mindig a csapaton van.

Attól a gondolattól viszont nehéz szabadulni, ha szezon közben menesztik Pintért, korábban felszabadulnak a játékosok, és a bajnoki cím megvédésére is nagyobb az esély.

Rovatok