Index Vakbarát Hírportál

David Villa a NYCFC első futballistája, Lampard lesz a második

2014. június 2., hétfő 18:06

Az észak-amerikai profiligához (MLS) jövőre újoncként csatlakozó New York City FC-ben folytatja pályafutását David Villa, a világ- és Európa-bajnok spanyol csatár - jelentette az MTI.

A klub hétfői bejelentése szerint a 32 éves támadó három évre írt alá, ő az első játékosa a Manchester City és a New York Yankees baseballklub által tavaly alapított egyesületnek.

"Izgalmas és történelmi pillanat ez a NY City életében - mondta Ferran Soriano vezérigazgató. - David a világ egyik legjobb futballistája, igazi győztes, így biztos vagyok abban, hogy a New York-iak nagyon fogják élvezni a játékát."

Villa azt nyilatkozta, segíteni akar az MLS népszerűsítésében, egyúttal játékával és góljaival hozzá akar járulni ahhoz, hogy a New York City FC a liga legjobb csapatává váljon.

"Büszke vagyok rá, hogy a klubot alapítók a szerződtetésem mellett döntöttek. Ezt a felelősséget magammal viszem a pályára, ahol a játékommal igyekszem majd meghálálni a bizalmat, és bebizonyítom, hogy megérte engem leigazolni" - tette hozzá a spanyol válogatott gólrekordere.

A válogatottal jövő csütörtökön kezdődő brazíliai vb-re készülő csatár a legutóbbi bajnoki szezonban 13 gólt szerzett, az Atlético Madriddal megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig döntőbe jutott.

Korábban a Real Zaragozában, a Valenciában és az FC Barcelonában szerepelt, utóbbival BL-t is nyert. A válogatottban eddig 95-ször szerepelt, és 56 gólt lőtt.

Az MLS következő szezonja viszont csak 2015 márciusában indul, és a NYCFC addig nem játszik tétmeccset. Claudio Reyna, a klub egyik igazgatója korábban azt mondta, erre az időszakra kölcsönadják játékosaikat máshová. Egyelőre nem tudni, mi lesz Villával, mert az Atletico-drukkerektől vasárnap videóüzenetben elköszönt.

Villához szinte biztosan csatlakozik Frank Lampard is a Chelsea-ből, állítja az angol sajtó, de azt nem tudják, ő mit csinál ősszel. Hétfőn a mindjárt 36 éves világklasszis is elköszönt a Chelsea-től. "Bármilyen új kihívás is vár rám, mindig közöttetek leszek és a Chelsea-t a szívemben őrzöm" - üzente közleményben a szurkolóknak. Hozzátette, hogy még illő módon el szeretne búcsúzni a klubtól.

Lampard három Premier League-et, négy FA Kupát, egy BL-t, egy EL-t és két Ligakupát nyert a Chelsea-vel.

"Amikor ehhez a nagyszerű klubhoz kerültem, nem gondoltam volna, hogy ennyi mérkőzést lesz szerencsém játszani, és ennyi sikerben osztozhatom" - írta a futballista, aki megköszönte a korábbi klubelnöknek, Ken Bates-nek, hogy annak idején szerződtette őt, illetve Roman Abramovicsnak, a Chelsea jelenlegi tulajdonosának, hogy megmentette a csapatot, és magasabbra juttatta a klubot.

A világbajnokságra készülő, 103-szoros válogatott angol középpályás 2001-ben érkezett a városi rivális West Ham Unitedtől a Chelsea-hez, amelyben 209 gólt szerzett, ezzel csúcstartó a londoni klubnál.

Rovatok