Index Vakbarát Hírportál

A belgák nyernék a szép gólok vb-jét?

2014. június 2., hétfő 11:23

A brazíliai világbajnokságra készülő 32 válogatott már minden energiájával a felhozómérkőzésekre fókuszál, amik persze sokat még nem árulnak el a csapatokról, de a szövetségi kapitányoknak segítenek abban, hogy el tudják dönteni, milyen kezdőcsapattal vágjanak neki a vb-nek, vagy épp kiket hagyjanak a 23 fős, végleges keretből.

A csatároknál nagyon segíthet, hogy ki tud ezeken a meccseken gólt szerezni, a nézőknek pedig az jelenthet sokat, hogy ki milyen gólokat lő. Ez alapján a belgák nagyon jól állnak, ugyanis a múlt csütörtökön 5-1-re verték Luxemburgot, vasárnap idegenben 2-0-ra Svédország ellen nyertek. Külön kiemelhető tőlük Romelu Lukaku, aki a két meccsen négy gólt lőtt, nem is akármilyeneket.

A Chelsea csatára, aki az elmúlt szezont kölcsönben az Evertonnál tölötte, szinte mindenhogy képes gólt szerezni, Luxemburg ellen közeli lövésekkel szerzett mesterhármast, míg a solnai meccsen egy pazar távoli lövéssel szerzett vezetést a 34. percben - Andreas Isaksson nem sokat tudott tenni ellene.

Lukaku nem viccelt a svédek ellen

A szintén Chelsea-t Eden Hazard állította be a 2-0-s végeredményt, ám ezzel a belgák még nem értek a felkészülés végére, szombaton ugyanis Tunézia ellen játszanak majd.

Az amerikaiak sem állnak rosszul, második felkészülési meccsüket is megnyerték, ezúttal Törökország ellen. A vége 2-1 lett, és egyelőre nyoma sincs annak, hogy hiányozna Landon Donovan a csapatból, hiszen az elmúlt két mérkőzés mind a négy gólját más játékos lőtte. A legszebb talán Fabian Johnsoné volt, aki Michael Bradley fantasztikus gólpassza után bombázott Onur Kivrak mellett a kapufa mellé. Jürgen Klinsmann csapata Nigéria ellen fejezi majd be a készülést.

Fabian Johnson nagyszerű gólja

A törökök ellen Clint Dempsey is betalált, de nem a nagyjából 60 centiről bepöckölt gól miatt, hanem egy látványos cselért emelnénk ki a Seattle Sounders 31 éves csatárát. A fordulásból kiosztott kötény szép volt, de kicsit hosszan indította így magát, így a 10. percben még nem lett gól, igaz, ezt az 52. percben pótolta.

Dempsey nagy köténye

Az angolok még pénteken játszottak Peru ellen, ahol Daniel Sturridge szerezte meg a vezetést a házigazdáknak. A Liverpool csatára nagyot lőtt ballal, keresztbe mozgott, kifelé a tizenhatoson belülről, de ez sem akadályozta meg abban, hogy kilője a jobb felső sarkot. A vége 3-0 lett, és a másik két - Ecuador és Honduras elleni - barátságos meccsen is hasonló eredményt várnak Angliától.

Sturridge kilőtte a sarkot

Nem csak bombagóloktól ámulhatunk, vasárnap ugyanis Antoine Griezmann nagyon okos lövéssel szerezte meg a vezetést a franciáknak Paraguay ellen. A Real Sociedad játékosa egy szöglet utáni kavarodást használt ki, és ahelyett, hogy a számtalan ember között erőből próbálta volna megoldani, egy nagyon finom csavarással helyezte a bal alsóba a labdát. A gól ugyan szép volt, ám a vége így is 1-1 lett. Griezmann remek játéka azért is volt fontos a franciáknak, mert Franck Ribéry nem lesz ott a vb-n, ám a jelek szerint lesz, aki pótolja a szélsőt.

Griezmann okos csavarása

Ki készül a legszebb gólokkal?

  • 115
    Sturridge megmenti Angliát
  • 61
    Lukaku és a belgák
  • 61
    Az amerikai Johnson
  • 43
    Dempsey csele gólt érdemelt
  • 26
    Griezmann az okos csavarással

A világbajnokság június 12-én kezdődik majd a Brazília–Horvátország-mérkőzéssel, de addig még bőven lesznek felkészülési találkozók, egészen június 10-ig, így minden válogatott számára bőven van idő, hogy csodás gólokat lőjenek.

Egyelőre úgy tűnik, hogy Belgium a fiatal keret ellenére elképesztő formában indulhat majd Brazíliába, és Anglia is elkezdett összeállni.

A hétfői pihenés után kedden újra játszanak a brazilok, szerdán pedig többek között Hollandia és Olaszország következik majd. Nekik javulniuk kell a világbajnokság előtt hogy formába kerüljenek.

Rovatok