Index Vakbarát Hírportál

Kabát Péter valamelyik gólja lett a legszebb az idén

2014. június 2., hétfő 14:01

A magyar futballbajnok Debrecen középpályása, Szakály Péter lett az év játékosa, Kondás Elemér pedig az év edzője az OTP Bank Liga RangAdó elnevezésű díjátadó gáláján.

Az év bírója Andó-Szabó Sándor lett. A fair play-díjat tavalyhoz hasonlóan az MTK Budapest kapta, míg az év felfedezettje az ezüstérmes Győri ETO FC tehetsége, Kalmár Zsolt lett, aki a júliusi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar csapatnak is kulcsjátékosa.

A női NB I. legjobb játékosának a Viktória osztrák légiósát, Heike Manhartot választották, aki többek között húsz góljával érdemelte ki az elismerést. Az év felfedezettje a felnőtt válogatottban tavaly 15 évesen és 5 hónaposan bemutatkozó ferencvárosi Kaján Zsanett (Ferencváros) lett.

Az OTP Bank Liga gólkirályának járó Deák Ferenc-díjat 18 találattal a paksi Simon Attila és 2010 után másodszor - de először magyarként - a Videoton szerb születésű csatára, Nikolics Nemanja érdemelte ki.

A magyar szövetség szakmai bizottsága által odaítélt nyolc díj mellett kettő közönségszavazással dőlt el: a legszebb gólért járót és - akárcsak tavaly - a legjobb magyar játékos címet az újpesti Kabát Péter kapta. Az Újpest támadója szerényen elmondta: úgy érzi, hogy nem ő szerezte az elmúlt év legszebb gólját, de ha már így alakult, köszönetet mond azoknak, akik rá voksoltak. Kabát Péter néhány másodperc múlva duplázott, ezúttal Blayer Zsófia szólította a színpadra az év játékosa díj átvételéhez, rá szavaztak ugyanis a legtöbben a szurkolók közül ebben a kategóriában, írta az mlsz.hu.

Rovatok