Index Vakbarát Hírportál

Gyatra meccsen nyert először Pintér csapata

2014. június 4., szerda 23:23

Magyarország-Albánia 1-0 tizenegyesgóllal, fütyülő nézőkkel, berohanó drukkerrel.

Igen alacsony színvonalú meccsen jött össze Pintér Attila első győzelme a válogatott szövetségi kapitányaként, szerdán, a budapesti, Albánia elleni barátságos mérkőzésen, mintegy 5000 néző előtt.

Az első félidő egyetlen eseménye, a sok eladott labdán és rossz passzon kívül, az volt, amikor Futács lemaradt Stieber beadásáról.

A másodikban a két kezdő újonc, a kapus Rózsa és a jobbhátvéd Heffler után beállt Vécsei Bálint és Bosnjak Predrag is, akik szintén először szerepeltek a magyar válogatottban. Tőlük sem lett jobb a meccs, sőt.

A félidő közepén a közönség fütyült, és Pintér távozását követelte, kifütyülte a lecserélt csapatkapitányt, Dzsudzsákot is. Egy drukker még a pályára is beszaladt, a magyar kispad felé rohant. de a biztonságiak út közben megállították. Nem tudni, mi volt a pontos célja, de nem sikerült elérnie.

A pocsék játék ellenére a hajrában Priskin kibrusztolt egy büntetőt, amit be is rúgott, így a vége 1-0 lett.

Priskin Tamás tizenegyese - Hungary vs Albania 1-0

Pintér a lefújás után elmondta: tudták, hogy nehéz összecsapás lesz, a románok is csak 1-0-ra tudtak nyerni az albánok ellen szombaton.

"Örülni kell a győzelemnek, hiszen ez egy átalakulóban lévő válogatott, amely ilyen összeállításban még nem lépett pályára. Az albánoknak még helyzetük sem volt, de nehéz volt a védelmüket feltörni, mert nagyon betömörültek. Ezért kellett inkább a széleken támadnunk" - mondta az első győzelmét ünneplő szakvezető az MTI-nek.

Hozzátette: úgy érzi, hogy az első negyedórában két olyan szituáció akadt, amelyből legalább az egyikért 11-est adhatott volna a bíró és akkor talán könnyebben sikerült volna nyerni.

Azt nem említette, hogy ezzel együtt Albánia utóbbi nyolc meccséből egyen sem szerzett gólt, így ugye egyet sem nyert meg.

Magyarország itthon továbbra is százszázalékos, összességében veretlen Albánia ellen. Az eddigi hat mérkőzésen ez volt az ötödik győzelem egy döntetlen mellett, az albánok még gólt sem szereztek.

Szombaton újra játszik Pintér csapata, a Puskás-stadiont Kazahsztán ellen búcsúztatják, a meccs után elkezdődik az aréna újjáépítése.

Rovatok