Index Vakbarát Hírportál

Egészen bizarr okból nem érvényes a Mezőkövesd fellebbezése

2014. június 5., csütörtök 12:18

Fellebbezéssel próbált megmenekülni az Mezőkövesd az NB I.-ből való kiesés elől, de kérvényüket elutasította az MLSZ, miután kicsúsztak a határidőből.

Ennek pedig elképesztő oka volt, derült ki Tállai András, a mezőkövesdi klubot birtokló cég vezetőjének szavaiból. Az egykori polgármester a Világgazdaságnak azt mondta, hogy a klub péntek délután kapott egy e-mailt az MLSZ-től, ám azt már csak hétfőn tudták megnyitni, így kicsúsztak a határidőből. Aztán nem derül ki, hogy Tállai mire is érti az emailt, mert így folytatódik az írás: „Azt állítja, ők a szóban forgó hét szerdáján kapták meg postai úton az MLSZ értesítését, erre pénteken válaszoltak” - írja a VG.

A Belügyminisztérium államtitkára azt is mondta, hogy nem viszik tovább az ügyet, mert ha az UEFA-hoz fordulnának, azzal a magyar labdarúgásnak ártanának. Pedig nem kevés tétje lenne a bennmaradásnak: az NB II.-es indulás után csak 30-40 millió forintnyi MLSZ-támogatásra számíthatnak szemben az eddigi 130-140 millióval, ráadásul több szponzor is elhagyja őket a következő szezonra. A stadionfejlesztés viszont nem áll le a másodosztályú szereplés alatt sem.

A Mezőkövesd azért fellebbezett, mert a szezon alatt az Újpest egy új sportszervezet alapításával kerülte el a csődöt, ám így az idény során igazolt játékosaik egy szezon alatt három különböző szervezetnél játszottak, ami szabályellenes. Ezért 12 pontot szerettek volna levonatni az Újpesttől - ami a Mezőkövesd bentmaradását jelentette volna.

Rovatok