Index Vakbarát Hírportál

Kizárták az egykori BEK-győztest a BL-ből

2014. június 6., péntek 20:23

Kifizetetlen számlák miatt nem engedélyezte a szerb bajnok Crvena zvezda indulását a Bajnokok Ligája következő sorozatában az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), írja az MTI. A szövetség azzal indokolta döntését, hogy az egyesület megszegte a licenccel és a pénzügyi fair play-jel kapcsolatos szabályokat.

Az UEFA pénteken azt közölte, hogy a belgrádi klubnak tíz napja van fellebbezni a döntés ellen a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS).

A Crvena zvezda a múlt hónapban 2007 után először nyert ismét szerb bajnoki aranyérmet. A klub az egyetlen ex-jugoszláv együttes, amely valaha is meg tudta nyerni a BL-t, vagyis annak elődjét, a BEK-et: 1991-ben az Olympique Marseille ellen 0-0 után büntetőkkel 5-3-ra győzött a belgrádi csapat, amelynek akkor játékosa volt mások mellett Miodrag Belodedić, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović, Darko Pančev és Dejan Savićević (érdekesség, hogy a franciáknál is volt egy szerb, a hosszabbításban becserélt, Dragan 'Piksi' Stojković).

Az Európa Ligában sem az eddig tudott mezőny indulhat: az UEFA innen két török csapatot zárt ki, mivel a kupadöntős Eskisehirspor és a bajnoki harmadik Sivasspor érintett volt a helyi bundabotrányban a 2010/11-es szezonban. Helyettük a Karabukspor és a Bursaspor indulhatna a második számú kupasorozatban.

Rovatok