Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona azonnal megtalálta Fabregas utódját

2014. június 6., péntek 10:53

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Ivan Rakitic, a Sevillával Európa Liga-győztes horvát középpályás a Barcelonához igazol, legalábbis a spanyol Marca és a német Bild egyaránt erről ír, ráadásul még a legfontosabb dolgokban is egyezik a két lap információja: 20 millió euró a vételár, és 2019-ig szól majd a szerződés.

A Marca emellett úgy tudja, hogy Cristian Tello is az üzlet része lehet, ugyanis a 25 éves Rakitic kivásárlási ára eredetileg 40 millió, de a fiatal spanyol szélső bevonásával a Sevilla már a feléért is megválna a középpályástól.

A játékos érkezésére azért lehet szükség, mert egyre több csapat érdeklődik Cesc Fabregas iránt, akiről ugyan az Arsenal lemondott, de a Manchester United és a Chelsea is nagyon vinné – az elmúlt napok hírei szerint jelenleg Mourinhóék állnak közelebb a szerződtetéséhez.

Ivan Rakitic

A horvát játékos apja, Luka azt nyilatkozta pár nappal ezelőtt, hogy legszívesebben Sergio Busquets és Andres Iniesta mellett látná szívesen fiát, aki a horvátokkal készül a világbajnokságra. Rakitic iránt egyébként az Atlético és a Real Madrid is érdeklődik, utóbbiban honfitársa, Luka Modric mellett játszhatna, de a Barcelonában is lenne horvát társa, a nemrég igazolt fiatal tehetség, Alen Halilovic.

Másutt is elkezdődött már a mozgolódás az átigazolási piacon, bár a többség vélhetően kivár a világbajnokság végéig. Az Atlético megvette a Real tavalyi kiszemeltjét, a bal hátvéd Guilherme Siqueirát, aki ugyan a Benficában volt kölcsön az elmúlt szezonban, de egyébként a Granada játékosa. Ez akár Filipe Luis távozását is jelentheti, akit szintén a Chelsea figyel – mehetne Diego Costával egy repülőn Madridból Londonba, míg a Real Sociedadban játszó Carlos Veláért mindkét BL-döntős madridi csapat bejelentkezett.

A Liverpool pedig Rickie Lambert után egy védekező középpályást is igazolt, méghozzá a német Emre Cant a Leverkusentől.

Rovatok