Index Vakbarát Hírportál

Tippmix-gólokkal vertük Kazahsztánt

2014. június 7., szombat 22:59

Újabb gyatra meccs a válogatottól és újabb győzelem. Pintér Attila egészségügyi okokból hiányzott, de a csapat elbírta a FIFA-ranglista 124. helyezettje ellen. A 3 gólunkból kettőt persze ők lőttek maguknak.

Igen gyenge színvonalú barátságos meccset nyert meg szombat este a magyar futballválogatott 3-0-ra. A Puskás-stadion átépítés előtti utolsó mérkőzésén Kazahsztánt vertük egy normális és két szilveszteri összefoglalókba illő góllal.

Priskin a 26. percben érkezett egy szögletre nagyszerűen, szépen vetődött is előre, ahogy kell, nem helyezte, de erősen rádőlt, így a kapus lábáról bepattant a labda. Ez volt az utolsó futballra emlékeztető mozdulat a meccsen.

A világranglistán 124. helyezett ellenfél hálóját nem cakkoztuk ki, a másik két gólt is ők szerezték. A második félidő közepén az egyik kazah favágót második sárgával leküldték - meglehetősen durvák voltak -, és a megítélt szabadrúgást Varga Roland közel 30 méterről berúgta. De hogy: a labda szinte tökéletesen középre ment, a földről félmagasan pattant, ám a kapus térddel és kézzel egyszerre akart védeni, egyikkel sem sikerült, becsorgott róla.

A 90. percig még egy helyzetünk volt, majd a hosszabbításban lőtték helyettünk a harmadikat maguknak a kazahok. Benny Hillbe illő jelenet, ahogy a védő átesett a labdán, majd a kapu torkából megpróbálta a földön fekve kirúgni, és persze besodorta. Fizikailag lehetetlent akart, abból a helyzetből képtelenség lett volna tisztázni, ráadásul a kapus már nyúlt a földre, hogy felszedje a labdát, hátvédje konkrétan megelőzte őt. Pontosan az a típusú gól volt, ami után az jut az ember eszébe, hogy ma már lehet öngólra fogadni, hosszabbításban szerzett gólra fogadni vagy épp arra lehet nagyszerű oddsszal tenni a 90. percben is, hogy lesz még gól a meccsen.

Magyar-kazah 3-0

Pintér Attila válogatottja mindenesetre nyert, bár szövetségi kapitánya nem élvezhette a helyszínen a sikert: az edző a meccs előtt nemsokkal rosszul lett, kórházba kellett szállítani kivizsgálásra, ahonnan a kezdésig nem engedték ki. Az NS szerint megviselték idegileg az utóbbi hetek. Ha az esélyesség terhe van a dolog mögött, mindenesetre megnyugodhat, Albániát szerdán pocsék játékkal vertük 1-0-ra, ami ma is csak azért lett jobb, mert az ellenfél vagy 50 hellyel még az albánoknál is hátrébb van a világranglistán.

A Pintért helyettesítő Farkas József edző ennek ellenére olyanokat mondott a lefújás után, hogy ez a győzelem még nem jelent sokat, a siker ellenére is dolgoznunk kell tovább. Nagyjából mintha Németországot vertük volna meg, úgy értékelte a sikert, de legalább összeszedett, magyar mondatokkal tette mindezt.

Már ennek is örülünk egy magyar válogatott futballmeccs után.

Rovatok