Index Vakbarát Hírportál

Meg kellett műteni Pintér Attilát

2014. június 8., vasárnap 11:23

Szombati rosszulléte után meg is kellett műteni Pintér Attilát, értesült a Nemzeti Sport, amely úgy tudja, nyombélfekély miatt kellett operálni a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

A szombati beavatkozás jól sikerült, hétfőn már ki is engedik Pintért, aki a kazahok ellen 3-0-ra megnyert mérkőzés után telefonon gratulált a csapatnak.

A szövetségi kapitányt segítője, Farkas József helyettesítette a találkozón, aki az azt követő sajtótájékoztatón további részleteket árult el Pintér rosszullétéről. „Reggel még megcsináltuk az edzést, de a délelőtti átmozgatón már mondta, nem érzi túl jól magát. A közös ebéd után pihenő következett a csapatnak, engem hívott utána telefonon, hogy nem érzi jól magát. Bementem hozzá, felkelt az ágyból, mondtam, neki, hogy tusoljon le, de amikor azzal végzett, majdhogynem összeesett, úgy kellett megfognom. Hívtuk az orvost, majd egyből vitték is a kórházba” - mondta Farkas, aki azt is hozzátette, hogy az egész csapatot felzaklatta Pintér hiánya.

Nyombélfekély

Ez a leggyakrabban felőforduló fekélyféleség. A kialakulásáért felelhet bakteriális fertőzés, reflux, sztressz, de akár bizonyos gyógyszerek tartós szedése is. A fájdalom általában étkezés után 2-3 órával jelentkezik, de a panaszokat nagy mértékben súlyosbíthatja a stressz.

A műtéti megoldás nagy valószínűséggel végleges gyógyulást jelent, de előfordulhat a fekély kiújulása. A gyógyulást a gyümölcsökben, zöldségekben és teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag étrend, valamint a vitamindús táplálkozás is elősegíti.

Rovatok