Index Vakbarát Hírportál

Cesc Fabregas a Chelsea-hez igazolt

2014. június 12., csütörtök 18:07

27 millió fontért, mintegy 33 millió euróért a Barcelonától a Chelsea-hez szerződött Cesc Fabregas. Az átigazolást mindkét klub megerősítette.

A spanyol válogatott középpályása 3 év után vált klubot, 2011-ben 35 millió fontért, több, mint 40 millió euróért igazolta le a Barca az Arsenaltól, vagyis a katalánok nem keveset buknak rajta.

A 27 éves futballista a 4-es mezt fogja viselni, mint tette azt első londoni csapatánál, majd a Barcelonánál is. Az Arsenalnak egyébként visszavásárlási opciója volt rá, de nem élt vele.

Klubváltása váratlan, mert eddig mindig azt nyilatkozta, hogy Barcelonába hazaszerződött. Fabregast a Barca fedezte fel, és nevelte 16 éves koráig, amikor Londonba távozott.

"Megfontoltam az ajánlataimat, és a legjobbat választottam" - idézte a Chelsea-weboldal a játékost, aki öt évre írt alá.

A Barcelona szintén weboldalán kívánt sok szerencsét neki, sőt, már az utódját is megtalálták, a horvát Ivan Rakitict, akinek megszerzését hamarosan hivatalosan bejelentik: 20 millió euróért érkezik a Sevillától.

Jelenleg mindkét futballista a csütörtökön kezdődő világbajnokságon van, Rakitic este tíztől pályára is lép a brazilok elleni nyitómeccsen, Fabregas péntek este kilenckor kezd a spanyol-hollandon.

A három szezon alatt Fabregas egy Spanyol Kupát és egy bajnokságot nyert a klubbal.

Rovatok