Index Vakbarát Hírportál

A Facebook-generációnak csak egy troll vagyok

2014. június 24., kedd 15:31

„Általában azok írnak könyvet, akiknek már véget ért a pályafutásuk. Remélem, nekem még van pár évem a futballpályán” - mondta Torghelle Sándor, aki örült, hogy szabad stílusban elmondhatta azt, ami benne volt, ami vele történt a futballpályán és azon kívül.

„A felcím én vagyok, meg Juhász Roland, most már értem, miért hívtak meg” - méltatta Torghelle „AirSanyi” Sándor önéletrajzi könyvét Hrutka János.

A levegő ura kifejezést, ami a felcím lett, Horti Gábort ragasztotta a csatárra, amikor a német másodosztályú Jena színeiben gólt fejelt hat méterről.

Azt sem tagadta, hogy mint sok más hasonló természetű futballistnál, nála is elmennek otthonról, ha pályára lép, akkor is az történt, amikor Lipcsei Péterrel emlékezetes párbajt vívott az MTK-Fradin, ő lófejűzte és kockacukorral cukkolta a Fradi játékosát, aki válaszul leköpte. Az eset annyira megmaradt a szurkolói emlékezetben is, hogy a fehérvári taxis amiatt nem fuvarozta, fekete BMW-ből kigyúrt arcok azt mutatták neki: megölik.

Rendeztük ezt a dolgot hamarosan, hiszen a válogatottban is együtt játszottunk a következő héten.

A könyvből az sem maradhatott ki, amikor Fábián játékvezetőnek azt mondta, miután őt kiállította, hogy reméli, kiveri majd otthon magának.

Ez is én vagyok, és nem szégyellem.

Szabics Imre egyedülálló sztorit hozott fel, amikor a spanyolok elleni korosztályos válogatottbeli meccsen Torghelle állt be helyette, de még ment a meccs, amikor az öltözőben már ott várta. Fetrengett az öltözőben a nevetéstől, amikor megtudta, mi történt.

Úgy küldtek a pályára, hogy lehetőleg ne állítsanak ki. 8 másodpercig fogadtam szót

- mondta erről az esetről Torghelle, aki nagy lendülettel agyonrúgta spanyol riválisát.

A 32 éves csatár három világbajnoknak is gólt lőtt, a németek elleni duplájával adta el magát a Crystal Palace-hoz, győztes meccs is volt. Az argentinok és a brazilok ellen már csak a szépítéshez volt elég.

A Facebook-generációnak pusztán egy troll vagyok, akin nevetnek, ugyanakkor én büszkén tekintek a karrieremre.

Ez az egyik vezérmotívuma az Ulpius Ház által kiadott kötetnek, amely a könyvesboltban 3999 forintért mától kapható.

Rovatok