Index Vakbarát Hírportál

Megtaláltuk a magyar futball legnagyobb hülyéjét

2014. július 4., péntek 09:37

Mivel az UEFA szabályzata szerint focimeccsen nem lehet sört fogyasztani, tegnap hosszú évek után újra színjózanul tekinthettem meg élőben a Debrecenbe rakott DVTK–FC Birkirkara szuperrangadót, ami két fordulóban dönt arról, hogy melyik csapatnak van minimális esélye indulni az Európa Ligában.

Az eredményről nem beszélnék, és a máltai csapat ellen mutatott játékhoz sincs nagyon mit hozzátenni. Arról viszont végre lehetőségem volt elgondolkozni, hogy pontosan ki a legnagyobb hülye a magyar foci körül.

Véber György lenne a legnagyobb hülye, aki saját bevallása szerint simán megcsinálná azt, amit Pep Guardiola a Barcelonánál, ha hasonló körülményeket kapna? Hát dehogy, neki csak önbizalma van, az meg végül is kell a foci körül.

Pintér Pinyő kapitány lenne a legnagyobb hülye, aki egy alternatív univerzumban létező tolódásos védekezésről beszél úgy, hogy Kazahsztán-szintű csapatok ellen is szenvedünk? Dehogy, hiszen a tolódás szó tök jól hangzik. Egervári Sándor lenne a legnagyobb hülye, aki szerint a válogatott előrelépése megkérdőjelezhetetlen? Ő aztán biztos nem, hiszen az Orbán Viktor-i világban valóban előrelépés, és közeledünk Magyarország olyan új barátai felé, mint Türkmenisztán.

Az MLSZ vezetése lenne a legnagyobb hülye, ami meneszti a saját fellebbviteli bizottságát azért, mert felmentették Tomiszláv Szivics edző amúgy nagyrészt indokolatlan féléves eltiltását? Kizárt, hiszen ez az ő homokozójuk, az van, amit ők akarnak.

Gera Zoltán lenne a legnagyobb hülye, akitől még az sem kizárt, hogy képes hazajönni focizni abba a Ferencvárosba, ami a szintén máltai, és szintén semmilyen erőt nem képviselő Sliema Wanderersszel ikszelt le kedden? Dehogy, hiszen kap fizetést, levezetni is kell valahol.

Sajnos a legnagyobb hülye én vagyok, amiért már 15 éves korom óta lelkesen áldozom a pénzemet és az időmet erre az egész hülyeségre.

Rovatok