Index Vakbarát Hírportál

Megtévesztettük az ellenfeleket, kikaptunk az üzbégektől

2014. július 8., kedd 21:26

Július 19-én kezdődik a 19 évesek Európa-bajnoksága, Magyarország a rendező - Újpesten és Felcsúton lesznek a meccseink -, ezért nem kellett selejtezőt játszania, míg a belgák, angolok, spanyolok ki sem jutottak.

Az üzbégek ellen hátrányba került, de még az első félidőben egyenlített a magyar csapat, ám az ázsiai ellenfél újabb gólt lőtt, ezt pedig már megőrizte, amihez az is kellett, hogy Mervó méteres lesről, négy méterről a felső kapufát találta el.

A magyar válogatott a 93. percben lőtte az első szögletét, igaz a rivális is csak egyet rúghatott.

A gyorsabb, dinamikusabb üzbég csapat nyert, a széleken jól hozták a fel a labdákat, a Mészöly Géza szövetségi kapitány által várt letámadás ezúttal elmaradt – értékelt a Sport1 riportere, aki a meccs közben olyasmit is mondott, hogy csak szagoljuk a labdát, mert nincs közünk hozzá.

Mészöly így értékelt: „Ennél többre gondoltunk, még ha nincs is 100 százalékos állapotban a csapat, mert kemény munkát végeztünk az elmúlt két hétben. Jobb egyéni teljesítményekkel számoltunk, rendeznünk kell a sorokat, jobb mentalistással, jobb játékkal kell kirukkolnunk. Már pénteken meg tudjuk mutatni, hogy ennél jobbak vagyunk. Szomorú vagyok, noha számítottam arra, hogy nem leszünk topformában. Ki kell elemeznünk ezt az eredményt, és meg kell mutatnunk a folytatásban, amit egész tavasszal gyakoroltunk. Az üzbég kellemetlen ellenfél volt, megleptek bennünket az elején, amikor egyenlítettünk, Kalmár kihagyta a fordítási lehetőséget. Vissza kell rázódnunk, bár tudtuk, hogy nem leszünk jó állapotban."

Nyilasi Tibor, aki a korosztályt igen ígéretesnek látja évek óta, és decemberig az MLSZ utánpótlás igazgatója volt, így látta: „időben jött a pofon. Fáradtabbak, tompábbak voltunk, felejtsük is el ezt a meccset, mert még van 12 nap az Eb nyitányáig. Nekem zavaró volt, hogy az ellenfél dominált, mert azt mi nem vállaltuk fel a játék irányítását.”

Az Eb-n a magyar válogatott első meccsét július 19-én 18.30-tól, Ausztria ellen játssza.

Rovatok