Index Vakbarát Hírportál

Öngóllal pontot raboltunk az üzbégektől

2014. július 11., péntek 21:09

A keddi 2-1-es vereség után a 19 évesek magyar válogatottja pénteken javított Üzbegisztán ellen, és döntetlent harcolt ki a hajrában.

Kalmár szabadrúgásához rosszul ért hozzá az egyik védő, és róla pattant a kapuba, ami azt is jelenti, hogy akciógólt nem sikerült rúgni nekik 180 perc alatt, mert most is kaptunk egy tizenegyest. Az üzbégek gólja a szilveszteri összefoglalókban is bekerülhet, Asztalos labdaérintésére ugyanis nincs magyarázat. 

Mészöly Géza kapitány így értékelt: „Jó kis meccset játszottunk, ami segítette a felkészülésünket, örülök, hogy három nap után jobb teljesítményt láttunk. Azonnal kihasználták azonban a hibáinkat, mert agresszív és klassz játékot játszottak, biztos hallunk még róluk”

„Sok helyzetet dolgoztunk ki, az utolsó passzoknál még nem vagyunk jók, kicsit tompák vagyunk. Akartak a játékosok, remélem az Eb-n majd sikerülni fognak az utolsó passzok is. Jól teljesítettek a pályán lévők, akiket becseréltem, azok is, ami elvárható volt, megtették. Ez is közrejátszott abban, hogy lényegesen jobb találkozó volt a mostani. Kellett az önbizalmuknak is. A regenerációé a főszerep szombaton, vasárnap pihennek a fiúk, hétfőn pedig elkezdjük a közvetlen felkészülést az osztrákokkal, a jövő szombaton már az Eb-n” - magyarázta a Sport1 kamerái előtt.

Várhidi Péter, a csatorna szakértője megerősítette: előrelépett a társaság, mert ötletesebben, jól futballozott a csapat, tudatos támadásépítést is láttunk.

„A középpályán szellősek vagyunk, keveset ütközünk. Labdavesztés után fellazulunk hátul” - hívta fel a figyelmet, bár szerinte - ezt sokszor kiemelte, ilyen jellű meccsen - az eredménnyel nem kell foglalkozni.

Igaz minőségi ellenfelek lesznek az Eb-n, nem pedig egy üzbég válogatott. Így lehetett összefoglalni Várhidi szavait.

Rovatok