Index Vakbarát Hírportál

Északír félprofik ellen kezdi a DVSC a BL-t

2014. július 15., kedd 11:46

Megkezdi Bajnokok Ligáját a Derbreceni VSC futballcsapata. A második selejtezőkörben az északír Cliftonville lesz az ellenfél, kedd este Belfastban játszik a magyar bajnok. A DVSC még sosem játszott északír ellenféllel, mint ahogy a Cliftonville-nek is a Debrecen lesz az első magyar.

A Debrecennél gyakorlatilag együtt maradt a tavalyi bajnoki keret, egyedül Bernáth Csaba vonult vissza, míg visszatért Varga József, és leigazolták a ferencvárosi Alekszandar Jovanovicsot.

Szakály Péter és Kulcsár Tamás nem valószínű, hogy pályára léphet, mindketten sérültek, de így is jó eredményben bízhat mindenki. Bár a Szuperkupát az Újpest ellen 11-esekkel elbukta a csapat, az Olympique Lyon 4-2-s legyőzése még akkor is bizakodásra adhat okot, ha az csak egy felkészülési meccs volt.

Ahogy a magyar, úgy az északír bajnokság sem kezdődött még el. A félprofi, belfasti klub idén negyedszer, sorozatban másodszor lett bajnok. 1979-ben indult először európai kupában, tavaly a skót Celtic ellen a második BL-selejtezős körben búcsúzott 0-5-ös összesítéssel.

Két játékosukra kell különösen figyelni. Az egyik a 24 éves Joe Gormley, aki tavaly 27 góllal a bajnokság gólkirálya lett, Barry Johnston pedig nagy munkabírású, sokat futó középpályás. Ezzel együtt is a keretből többen a futball mellett dolgoznak, így a továbbutjutás nem okozhat problémát.

A mecset a portugál Artur Dias vezeti, a talákozó 20:45-kor kezdődik a 2530 férőhelyes Solitude-ben. Az Indexen élő, szöveges online-közvetítés olvasható majd.

Rovatok