Index Vakbarát Hírportál

Orbán Gáspár visszavonul a futballtól

2014. július 17., csütörtök 14:29

Orbán Viktor fia, Gáspár visszavonul a labdarúgástól. Elsőként a Hvg.hu számolt be a hírről; a lap szerint a Puskás Akadémia FC játékosát az elmúlt napok eseményei annyira megviselték, hogy a visszavonulás mellett döntött. Az akadémia honlapján valóban nem szerepel egyik csapat keretében sem, míg a Nemzeti Sport július 17-i számában az átigazolási hírek között azt írja, hogy Orbán Gáspár visszavonult.

Kerestük a Puskás Akadémiát, tőlük azt az információt kaptuk, hogy a visszavonulást csak személyesen Orbán Gáspár erősítheti meg, de hozzá nem adnak elérhetőséget.

Már májusban tudta?

Orbán Gáspár májusban egy segélyszervezetben dolgozva tanított ugandai gyerekeket futballozni. Az Empower A Child Facebook oldán már akkor egykori profinak nevezték a miniszterelnök fiát.

Orbán Gáspár a Videoton csapatánál kezdett futballozni, az NB II.-ben 2010. október 23-án mutatkozott be, majd 2011-ben profi szerződést kapott a székesfehérvári klubtól, ahonnan később a Puskás Akadémiához került. Náluk is mutatkozott be az NB I.-ben, amikor március 8-án a 78. percben beállhatott a Budapest Honvéd ellen 4-0-ra elvesztett mérkőzésen.

A vasárnapi világbajnoki döntő után több cikk is foglalkozott Orbán Gáspárral, aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést apja mellett, a díszpáholyban.

Rovatok