Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal kivágná a United keretének felét

2014. július 17., csütörtök 11:09

Louis van Gaal nem sokat pihent, miután Hollandiával bronzérmes lett a 2014-es világbajnokságon, hiszen a szombati mérkőzés után négy nappal, már szerdán munkába állt a Manchester Unitednél, ahol a hírek szerint igen kemény kézzel irányít majd.

Angol lapok állítják, a holland vezetőedző alaposan átalakítaná azt a keretet, amellyel David Moyes történelmi gyenge szezont ért el, emiatt pedig a játékosok csaknem felétől, 10-től megválna – olyanoktól, mint Kagava Sindzsi, Marouane Fellaini, Javier Hernandez, vagy épp Tom Cleverley.

A Mirror ugyan nem nagyon ment túl részletes magyarázatba vagy elemzésbe, hogy mi állhat a hatalmas átalakítás mögött, de azt gyanítják, hogy Van Gaal meglátása szerint alapvetően rosszul van összerakva a Manchester United kerete, ezért gyökeres változtatásokra van tehát szükség.

A nyáron korábban igazolt Luke Shaw és Ander Herrera érkezése, illetve a kölcsönből visszatért játékosokkal együtt jelenleg egyébként 37 fős a United első számú kerete, de további erősítésekről is folyamatosan hallani, a holland Daley Blind menne Van Gaal után a csapathoz, de a realos Angel di Maríát és a juventusos Arturo Vidalt is összehozták velük többek között, így biztosan sok távozó lehet.

A Mirrortól függetlenül az Express is ugyanezzel a témával foglalkozott, ők viszont meg is nevezték azokat a játékosokat, akiktől megválna a holland: Nani, Ashley Young, Kagava Sindzsi, Tom Cleverley, Javier Hernandez, Bebe, Wilfried Zaha, Marouane Fellaini és Nick Powell. Közülük Chicharito, Kagava, Young szerződése is lejár két éven belül, mint ahogy Darren Fletcheré is, így Van Gaalnak a hosszabbítás miatt is külön értékelnie kell őket.

A United első edzése Van Gallal

A Guardian a két lapnál kevésbé bulváros jellegű, viszont jobban kidolgozott tervet közölt: szerintük a korábbi holland szövetségi kapitány két fő célja a nyáron egyértelműen a védelem és a középpálya közepének megerősítése lesz, emiatt első edzésén kiemelt figyelemmel kísérte Chris Smalling és Tom Cleverley munkáját. Az előbbi posztra állítólag a rivális Arsenal belga védőjét, Thomas Vermaelent nézte ki.

A United pénteken utazik az Egyesült Államokba a nyári túrára, az első meccsük jövő csütörtökön lesz a Los Angeles Galaxy ellen, a hollandnak addig kell kialakítania a képét játékosairól.

Rovatok