Index Vakbarát Hírportál

Az angol klub, ami 8 játékossal várja az évet

2014. július 19., szombat 08:41

Nem aggódja túl a 2014-15-ös bajnokságot az angol Championshipben szereplő Blackpool, amely jelenleg, vagyis 21 nappal az idény rajtja előtt mindössze nyolc játékossal bír.

Az előző szezon vége óta 27 játékos hagyta el őket, köztük a csapat legjobbjának választott Tom Ince, akit egyébként az egyik legtehetségesebb fiatal labdarúgóként is emlegetnek – ő a Hull Cityhez került ingyen.

Ennek ellenére a klub elnöke, Karl Oyston nem hogy nem aggódik, sőt, állítása szerint még profitálhatnak is a kialakult helyzetből:

Nincs ok pánikra. Sőt, tulajdonképpen hasznot húzhatunk ebből, hiszen az új edző így saját maga alakíthatja ki a csapatot, és nem egy túltöltött, adott esetben nem eléggé erős keretből kell válogatnia

– mondta még július 14-én a BBC Sportnak, csakhogy azóta a júniusban kinevezett belga Jose Riga is a lemondást fontolgatja, vélhetően ő nem látja annyira pozitívan a dolgokat, mint Oyston.

Pedig a Blackpool két éve, a 2011-12-es szezon végén még a PL-be való visszajutásért küzdött, ám elbukott a West Ham llen 2-1-re. Ha akkor nyernek, talán minden másképp alakul. A következő szezonban már a 15. helyig estek vissza, legutóbb pedig éppen hogy elkerülték a kiesést, miután csak a 20. helyen zártak.

Az persze világos, hogy a jelenlegi nyolc játékosból még egy kezdő tizenegyet sem lehet összerakni, úgy meg pláne nem, hogy három védőjük, egy középpályásuk és négy csatáruk van. Éppen ezért a Blackpool le is mondta a nyári edzőtábort, amit Spanyolországban tartottak volna, ahol előbb a Granadával, majd a Cartagenával játszottak volna. Helyettük papíron július 19-én a Penrith, majd augusztus 2-án a Burnley következhet, már ha lesz kinek játszania.

A csapat jelenleg a nyolcfős keret mellett hét próbajátékon levő játékossal edz, alighanem velük a soraikban kell majd megvívniuk szombaton a Penrith ellen, már ha egyáltalán kiállnak arra a meccsre.

Oyston szerint Riga egyelőre nem tervezi a távozást, ám a csapat ügyeit figyelemmel kísérő Blackpool Gazette úgy értesült, hogy az elnök és a vezetőedző egészen más elképzelésekkel bír az átigazolások kapcsán, ezért is nem bővült a keret. Rigát egyébként mindössze 39 napja nevezték ki, de az elnökkel szerdán tartott krízismegbeszélés sem oldott semmit a feszültségen kettejük között.

Riga ugyan maradt a csapatnál egyelőre, de biztos, hogy nem ő vezeti majd a csapatot az első felkészülési meccsen, hanem az utánpótlás részlegen dolgozó Richie Kyle ül majd a kispadon. Ám hogy augusztus 9-én, a Notthingham Forest-Blackpool bajnoki idénynyitóig mi jön, az kétséges.

Rovatok