Index Vakbarát Hírportál

A háborútól való félelmében léphetett le hat légiós az ukrán bajnok Sahtartól

2014. július 20., vasárnap 15:49

A Canal+ információi szerint hat Sahtar Donyeck-légiós nem tért vissza Ukrajnába a Lyon elleni edzőmeccs után.

A két csapat szombaton játszott egymással Franciaországban, de amikor az ukrán bajnok hazaindult volna, négy brazilja, Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, az argentin Facundo Ferreyra és egy meg nem nevezett játékosa sehol sem volt.

A feltételezések szerint az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt dönthettek úgy, hogy elhagyják a csapatot, más vélemények szerint viszont egyszerűen csak lekésték a repülőgépüket.

A legnagyobb esélye Douglas Costának van más csapathoz igazolni, őt nemrég a Monacóval is hírbe hozták, hogy pótolhatja a Real Madridba távozó James Rodriguezt.

A sahtaros játékosok mellé csatlakozott a Metaliszt Harkiv játékosa, az argentin Sebastian Blanco is – igaz, csak elviekben, nem fizikailag, hiszen a Metaliszt jelenleg Ausztriában készül, Blanco viszont még otthon van szabadságon. A középpályás az argentin Olénak azt nyilatkozta, hogy a a maláj repülőgéppel történt eset után nem tud visszatérni Ukrajnába. „Ezek nem normális idők. Vissza akarok menni Buenos Airesbe, nem fogok Ukrajnába utazni.”

Harkiv mindössze 50 km-re található az orosz határtól.

Rovatok