Index Vakbarát Hírportál

Dunga visszatérhet a brazilokhoz

2014. július 21., hétfő 15:17

Carlos Caetano Bledorn Verri vagyis Dunga másodszor is lehetőséget kap a brazil válogatott kispadján.

Az 50 éves, korábbi válogatott és világbajnok futballista négy évet már dolgozott a válogatott kapitányaként, 2006-10 között, egészen a 2010-es vb végéig ő volt a szövetségi kapitány, illetve Pekingben az olimpiai csapatot is ő vezette.

Carlos Bledorn Verri kapitánysága alatt a 2007-es Copa Americát és a 2009-es Konföderációs Kupát is megnyerték, a vb-n viszont elbuktak a negyeddöntőben Hollandia ellen.

A szövetségnél az egyik nagy pártolója éppen a frissen kinevezett igazgató, Gilmar Rinaldi, aki csapattársa volt az 1994-es, vb-győztes csapatban.

Dunga ellen 2010-es menesztésekor az volt a fő kritika, hogy túl védekező mentalitásban játszatta a csapatot, nem volt elég tetszetős a játékuk, bár ez nyilván más megvilágításba került, miután Scolari válogatottja az utolsó két meccsen 10 gólt kapott és csak egyet lőtt a brazíliai világbajnokságon.

Rinaldi kinevezése után nem sokkal úgy nyilatkozott, hogy nem gondolkoznak külföldi edzőben, amivel gyorsan pontot is tett azoknak a pletykáknak a végére, miszerint Manuel Pellegrini vagy Jorge Sampaoli iránt érdeklődnének.

A 7-1-re elvesztett elődöntő és a 3-0-ra bukott bronzmeccs után gyökeres változásokat követeltek a szurkolók, ám a szövetség jelenlegi elnöke, a 82 éves Jose Maria Marin és a jövőre hivatalba lépő utóda, Marco Polo Del Nero eredetileg egyaránt meg akarták tartani Scolarit a vb után, de még kirúgása után is magasztalták.

Dunga előtt úgy tűnt, hogy a brazil Mourinhónak is becézett Tite lehet a befutó, de Zicót is emlegették. Dungát kedden mutathatják be. Dunga legutóbb az Internacional csapatánál dolgozott, ahonnan kevesebb mint egy év után menesztették.

Rovatok