Index Vakbarát Hírportál

Testőrökkel jár a Neymar-térdelő Zuniga

2014. július 22., kedd 10:09

Testőrök védik, és folyamatosan fenyegető üzeneteket kap a kolumbiai Juan Camilio Zúniga, aki a futball-világbajnokságon hátba rúgta Neymart, akinek emiatt eltört az egyik ágyéki csigolyája.

„Miután Kolumbia a Maracanában játszott a 2010-es vb-selejtezőben, azt mondta, az az álma, hogy egyszer a brazil bajnokságban játsszon. Ez azonban a saját és családja biztonsága érdekében mára meghiúsult" – mondta a játékos apja, Camilo Zuniga a Lancenetnek.

„Telefonon és interneten is kapjuk a fenyegetéseket, ezt már hatóságoknak is jeleztük. Természetes, hogy az apjaként nagyon aggódom. Néhány nagyon őrült üzenet is érkezett, kemény fenyegetések és rasszisták is. De nemcsak a fiamért aggódom, hanem a feleségéért és kislányáéért is. A történtek után már testőrökkel járunk, de remélem, hogy ez csak átmenetileg lesz így, és hamarosan visszatérhetünk a normális életünkhöz" – nyilatkozta Zuniga.

„Neymar is felmentette őt, a fiam nem szándékosan tette. Ő mindig is az erőszak ellen volt, korábban sem volt aljas szabálytalansága. Aki vádolja őt, nem érti a futballt, már így is rengeteg inkorrekt interpretációja volt az esetnek. A sérülések hozzátartoznak a futballhoz, a fiam elnézést kért, mindent megmagyarázott" – fejtegette az idősebb Zuniga.

Rovatok